mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kaprinay Zoltán
Kaprinay Zoltán
Bónusz Brigád
alapító, vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Természetes hőszigetelés a ház és a benne élők egészségéért (x)
2020-09-24 16:30 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A rezsiköltségek folyamatos emelkedésével egyre fontosabbá válik a házak hőszigetelése.

Ez a leghatékonyabb módszer arra, hogy a lakás nyáron kellemesen hűvös maradjon, télen pedig tartsa a meleget, ezáltal ne kelljen sokat költeni a fűtésre.

Az építőipar ezt az igényt már régen felismerte, ezért folyamatosan jelennek meg az újabbnál újabb hőszigetelő anyagokkal. Azonban ezek nagy része nem környezetbarát és nem egészséges, hiszen nem természetes anyagból készültek. Viszont létezik természetes hőszigetelés, ami nem más, mint a farost hőszigetelés.

Mi az a farost hőszigetelés?

A korszerű farost hőszigetelő anyagok fenyőfából készülnek: az eljárás során a fát feldarabolják, szálakra bontják, majd a fának a saját gyantáját használva kötőanyagként létrehozzák a szigetelőanyagot.

A farost hőszigetelésből létezik táblás és befújásos kivitel. A táblás szigetelés könnyen kezelhető, hiszen a farostlapok körfűrésszel vagy elektromos fűrésszel egyaránt könnyen méretre vághatóak, viszont a befújásos szigetelést csak szakemberek végezhetik.

Miért környezetvédő szigetelés a farost hőszigetelés?

Erős tévhit kering akörül, hogy a szigetelés minden esetben környezetbarát megoldás, ugyanis a szigeteléssel növelhető az energiatakarékosság. Azzal nem is vitatkoznánk, hogy minden szigetelés energiacsökkentő hatással bír, de ez sajnos nem azt jelenti, hogy a különféle szigetelőanyagok előállítása és felhasználása ne róna hatalmas terhet a környezetre. Például ott vannak a nagy népszerűségnek örvendő EPS szigetelőlapok, melyek ugyan nagyon jó hőszigetelők, de egyrészt nem természetes anyagból készülnek, másrészt az előállításuk meglehetősen környezetszennyező.

A farost hőszigetelés viszont fenyőfából készül, ami megújuló és újrahasznosítható alapanyag, ráadásul a növekedése során is jó hatással van a környezetre, hiszen köztudott tény, hogy fák a fotoszintézis során csökkentik a levegő szén-dioxid koncentrációját. Továbbá a farost hőszigetelés gyártásához felhasznált fa felelősségteljes erdőgazdálkodásból származik, vagyis minden egyes kivágott fa helyére újabb kerül ültetésre.

A farost hőszigetelés egészséges

A farost hőszigetelés nem csupán abban tűnik ki a többi hőszigetelő anyag közül, hogy szigetelésben könnyedén felveszi a versenyt más szigetelőanyagokkal, hanem azoknál jóval egészségesebb alternatíva is. Ugyanis a gyártás során nem használnak vegyi anyagokat a kezelésére, hanem ipari megmunkálással alakítják építőanyaggá.

Vagyis mivel a farost hőszigetelés mentes a káros adalékanyagoktól, ezért segítségével egy rendkívül egészséges otthon alakítható ki.

Amennyiben Önnek is a tervei között szerepel a hőszigetelés, és ezt egészséges, környezetbarát szigetelőanyagokkal szeretné kivitelezni, vegye fel a kapcsolatot a Naturica Group csapatával!
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!