mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szántó Gábor
Szántó Gábor
DDB Reklámügynökség
Head of Innovation and Digital


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Gyulán is megrendezik a Múzeumok Őszi Fesztiválját
2020-10-05 09:39 [MTI + Mediainfo.hu]

Október 6-tól november 7-ig szerveznek tematikus programokat négy gyulai kiállítóhelyen a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében - tájékoztatta az intézményeket működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft..

A gyulai kiállítóhelyek évek óta csatlakoznak az országos kezdeményezéshez. Ilyenkor játékosan, a szokottnál könnyedebben lehet mesélni azokról a történetekről, amelyeket bemutatunk látogatóinknak - idézi a közlemény Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető igazgatót.

Október 6-án a gyulai Almásy-kastély és az Aradon kivégzett vértanúk közti kapcsolat kerül a programsorozat fókuszába, ezt követően a fesztiválhoz kapcsolódó eseményeket főleg hétvégére, illetve az őszi szünet idejére időzítik a békési fürdővárosban.

A Ladics-házban a 19. század végi vidéki polgárház modern fürdőszobáját, kamráját és pincéjét mutatják be a rendhagyó tárlatvezetések. Erkel Ferenc szülőházában Lábra kelt tárgyak címmel játékos, zseblámpával megtekinthető kiállításvezetésre kerül sor. Az őszi szünetben a kastély teraszán és az előtte lévő parkban a kiránduló családok kipróbálhatják, mivel játszottak a kastélyban lakó grófi gyermekek a századforduló idején: a krikettet, a pörgettyűt, a karikázást. A szabadulószobát választók boszorkányos bátorságpróbán esnek át.

A rendezvénysorozat zárásaként a várban a heraldikáról lesz előadás, a címertan felől érdeklődők a szimbólumok világáról tudhatnak meg többet - írták a közleményben.

A Múzeumok Őszi Fesztiválját 2006 óta rendezik meg a kulturális intézmények széleskörű népszerűsítése céljával.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!