mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kerti Attila
Kerti Attila
Maximize
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hibrid vetítéssorozatot indít a berlini magyar kulturális intézet
2020-10-05 10:31 [MTI + Mediainfo.hu]

Belvárosi épületének mozitermében és a virtuális térben futó filmvetítés-sorozattal kíséri a berlini magyar kulturális intézet (Collegium Hungaricum Berlin - CHB) a hazai fotográfia trendjeit bemutató kiállítását.

A kiállítás bekerült a művészeti ág egyik legrangosabb nemzetközi fesztiválja, az Európai Fotográfia Hónapja (EMoP) hivatalos programjába.

A képek dialektikája című tárlathoz kapcsolódó sorozatban a magyar művészfilm egy sor kiemelkedő alkotását mutatják be, az első, szerdai online vetítésen rögtön két legendás munkát, Xantus János Eszkimó asszony fázik című 1983-ban forgatott filmjét és az Eperjes Károly főszereplésével készített Meteót, Mész András 1990-es rendezését.

A sorozat október második felében az intézetben folytatódik három ingyenes helyszíni vetítéssel: Zolnay Pál Fotográfia (1972) című dokumentarista játékfilmjével a műfaj filozófiája kerül előtérbe, a magyar avantgárd atyjaként számon tartott Erdély Miklós Álommásolatok című 1977-es alkotása pedig az álom, a valóság és a művészet kapcsolódási pontjait vizsgálja. A sorozatot Szomjas György 1992-es kultfilmje, a Roncsfilm zárja, amelyet a kelet-európai filmművészet egyik legfontosabb fórumán, a november 3-án kezdődő Cottbus-i Filmfesztiválon is vetítenek.

A CHB az EMoP hivatalos programjaként rendezett fotókiállításán az 1970-es évektől az ezredfordulóig mutatja be a fotóalapú- és fotóművészeti trendek alakulását a magyar képzőművészetben. A budapesti Ludwig Múzeum gyűjteményéből összeállított tárlaton csaknem harminc művész, köztük Hajas Tibor, Lakner László, Nagy Kriszta, Pinczehelyi Sándor, Tolvaly Ernő, Tót Endre és Ujj Zsuzsi munkáit mutatják be a berlini közönségnek.

Az EMoP európai nagyvárosok fotóművészeti fesztiváljainak hálózata, 2004-ben hozták létre Berlin, Párizs és Bécs kezdeményezésére. A német fővárosban az idei fotóhónapon száz helyszínen ötszáz alkotó mutatkozik be. A CHB a fesztivál visszatérő résztvevője.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!