mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kaprinay Zoltán
Kaprinay Zoltán
Bónusz Brigád
alapító, vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Praktikus tanácsok a fűtésszámla csökkentéséhez (x)
2020-10-16 08:38 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A fűtésszámla csökkentését elősegítő megoldások és praktikák a háztartások döntő többsége számára igenis fontos kérdésnek számítanak.

Pontosan ezért gyűjtöttük össze azokat, amelyekkel látványosan le tudjuk redukálni a rezsi költségeit.

A legtöbb praktika egyébként még csak anyagi ráfordítást sem igényel, mégis elképesztően sokat jelenthet akkor, ha szeretnénk markánsan csökkenteni a fűtéssel kapcsolatos havi kiadásaink végösszegét.

Ráadásul kifejezetten gyorsan alkalmazható megoldásokról van szó, ezért mindenképp javasolt a megvalósításuk.

Rengeteg múlik a nyílászárókon és a szigetelés minőségén

Hogy konkretizáljuk az arányokat, a nem szelelő, vagyis jó minőséget képviselő nyílászárók alkalmazásával akár 40-50%-kal is csökkenthetjük a fűtés anyagi vonzatát. Ebből egyenesen következik, hogy a régi és elavult nyílászárók meghagyása kész pénznyelőnek számít fűtési szempontból.

Ugyanez elmondható természetesen a szigetelésről is. Egy szigetelés nélküli vagy éppen nem megfelelően szigetelt épület falai valósággal elszívják a drágán megtermelt meleget, így a fűtésnek extra intenzitással kell működnie. Ebből a szempontból nagyszerű befektetés a nyílászárók, illetve a szigetelés korszerűsítése.

Szellőztetni legfeljebb pár percig javasolt

A szellőztetés természetesen a beltéren uralkodó levegő minősége szempontjából nemcsak hasznos, hanem egyenesen elengedhetetlen. Télen, a fűtési szezon kellős közepén viszont az nem javasolt, hogy egész nap nyitva legyenek az ablakok.

Reggel ébredést követően, illetve este lefekvés előtt elegendő lehet akár tíz percre is kinyitni az ablakot ahhoz, hogy gondoskodjunk az áramlásról. Közben pedig a fűtésszámla sem fog majd az egekig rúgni.

A fűtés indokolatlan le- és feltekerése sokszor nagy anyagi vonzattal jár

Gondoljunk csak bele, hogy a reggel minimumra letekert fűtőtestnek este mekkora energiába kerül újfent felfűteni a komplett lakást. Sokkal többe kerül mindez ahhoz képest, mintha 21 fokról pusztán 17 fokra állítanánk napközben a fűtést.

Ezzel a megoldással sokkal inkább racionalizálni tudjuk az energiafelhasználást, miközben a lakás sem fog szélsőségesen kihűlni.

Egyéb hasznos gyakorlati tippek a fűtésszámla csökkentéséhez

Mindig fontos odafigyelni arra, hogy a fűtőtest környezetében adottak legyenek a feltételek a hatékony hőáramoltatáshoz. Ellenkező esetben a meleg levegő útja nem lesz biztosított, a fűtés hatékonysága csökken, ezért extra energia felhasználására lesz szükség.

Érdemes azt is jól átgondolni, hogy mennyire szeretnénk meleget a lakásban. 20 és 22 fok között nincs igazából markáns különbség hőérzet szempontjából, a fűtésszámla végösszegét tekintve ugyanakkor igenis sokat számíthat ez az eltérés. Ezenfelül célszerű nem ugyanolyan fokra állítani az egyes helyiségek fűtését, hanem racionalizálni az energia felhasználását.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!