mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Gáll Zsolt
Insomnia Middle East WLL
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A leggyakoribb kérdések a gyógynövényes kapszulákról (x)
2020-10-21 06:11 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Manapság szinte bármilyen problémánk van, a gyógyszerektől reméljük a megoldást.

Ha fáj valamink, akkor beszedünk egy fájdalomcsillapítót, ha nem tudunk éjjel aludni, akkor altatóhoz nyúlunk, ha pedig túl stresszesnek találjuk az életünket, akkor a nyugtatóktól reméljük a megoldást.

Ezeknek a készítményeknek azonban rengeteg kedvezőtlen mellékhatása lehet, ezért egyre többen fordulnak a hagyományos, gyógynövénytartalmú szerekhez. Ez valóban jó alternatíva, azonban nem árt tisztában lenni vele, hogy némileg más a "működésük", mint a gyógyszereké.

Miben különbözik a gyógyszerek és a gyógynövények hatása?

Mit teszel, ha mondjuk fájnak az ízületeid? Bekapsz egy szem fájdalomcsillapítót, majd amikor a szer dolgozni kezd, a fájdalom átmenetileg enyhül, te pedig fellélegzel. Igen ám, de amint a hatás elmúlik, a fájdalom visszatér, te beszedsz egy újabb adagot, és ezzel kialakul az ördögi kör.

Ha viszont rendszeresen fogyasztod a Myrobalan ReFlex gyógynövényes kapszulát, akkor a benne lévő hatóanyagok nem a fájdalmat nyomják el, hanem magát a gyulladást csökkentik, lassítják az ízületek degenerációs folyamatát, javítják a mobilitást, és serkentően hatnak az ízületek anyagcseréjére. Vagyis nem a tüneteket csillapítják, hanem magát a problémát kezelik. Érted már a különbséget?

Szedhető-e egyszerre többféle gyógynövényes készítmény?

A gyógyszerekhez általában egy kisebb lepedő méretű betegtájékoztató jár, ahol hosszasan sorolják többek között azt, hogy milyen egyéb hatóanyagtartalmú szerekkel tilos együtt szedni. A gyógynövényeknél viszont ilyesmitől nem kell tartanod, általában egy-egy adott márka több termékét is fogyaszthatod egyszerre - persze azért ajánlott kb. fél órás különbséggel beszedni őket.

Vannak-e mellékhatásai a gyógynövényes szereknek?

Újabb ok, ami miatt sokan kerülik a gyógyszereket; némelyik ugyanis akár súlyos mellékhatásokat is okozhat, amelyek gyakran csak évek múlva jönnek elő. A gyógynövényes étrend-kiegészítők ezzel szemben - ha megbízható forrásból származnak - semmiféle káros mellékhatást nem okoznak. Kivéve esetleg akkor, ha allergiás vagy valamelyik összetevőre.

Hozzá lehet-e szokni ezekhez a készítményekhez?

Gyógyszerfüggőség. Talán nem is gondolnád, hányan szenvednek tőle. Biztosan te is hallottál már olyan történeteket, hogy valaki rászokott például az altatókra, és már egyáltalán nem bírt elaludni nélkülük. A leszokás pedig komoly tortúra, testnek és léleknek egyaránt. Egy megfelelően összeállított gyógynövényes szer viszont nem tartalmaz olyan nagy mennyiséget az egyes hatóanyagokból, hogy hozzászokj és függővé válj tőle.

Túl lehet-e adagolni a gyógynövényeket?

A készítmények csomagolásán mindig fel van tüntetve egy napi ajánlott mennyiség, de az egyéni igények alapján (észszerű keretek között) ettől el lehet térni, amennyiben neked így optimálisabb a hatásuk.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!