mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Minden nap lehet valami meghökkentőt találni az interneten!
2020-11-20 08:50 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A meghökkentő híreket mindenki kedveli. Szeretünk felháborodni mások tettein, majd mindezt a vacsoraasztalnál kibeszélni az adott hét eseményeivel együtt.

Nem mindegy azonban, hogy honnan szedjük az információkat. A következőkben szó lesz az információszerzési platformokról, és azt is el fogjuk árulni, szerintünk hol érdemes olvasni a legújabb, legmeghökkentőbb hírekről.

Honnan informálódjunk?

Egyáltalán nem mindegy, hogy honnan szerezzük be azokat az információkat, amik alapján aztán tájékozódunk. Nagyszüleink még az újságból, a rádióból és az esti híradóból informálódtak. Szüleink már inkább a nyomtatott újságokban és persze az esti híradóban bíznak, nekik már kevesebbet számítottak a rádióban elhangzottak. Akik a '80-as években voltak gyerekek, kamaszok, fiatal felnőttek, azok pedig már az internetes cikkeknek és esetleg a tv-ben hallott tájékoztatásoknak hisznek. Akik ennél is fiatalabbak, azok pedig egyértelműen az internetről szerzik információik többségét.

Megbízhatunk az internetes tartalmakban?

Amikor egy adott témában szeretnénk informálódni, akkor szükség van arra, hogy a lehető legtöbb platformról tájékozódjunk. Gondolj csak bele! Amikor a család leül megnézni közösen egy filmet, mindenki másképp fogja feldolgozni a látottakat. Mindenki szemében más lesz a fontos esemény, és ha megkérdezed, hogy mégis miről szólt a film, mindenki mást fog mondani, és csupán bizonyos szereplők és jelentőségteljes események maradnak meg. Mindenki a saját gondolkodása alapján fog mesélni, így ha pontos, kb. teljes képet szeretnénk arról kapni, hogy miről szól a film, akkor bizony nem elég, ha egyetlen rokon beszámolóját hallgatjuk meg.

Nos, ez bármelyik meghökkentő hírrel kapcsolatban is előfordulhat. Ahogy a család tagjai mind máshogy beszélnek a film tartalmáról, úgy minden újságíró máshogy fog írni az adott hírről. Így nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb helyről tájékozódjunk, és ha lehet, akkor a külföldi oldalakon is nézzünk körül, hogy azok, akik ott élnek, hogyan vélekednek az adott történésekről.

A legjobb, ha a böngészőnkben le van mentve egy olyan weboldal, amely hivatásának tartja az adott témában a lehető legtöbb információt egyetlen helyre összegyűjteni. Így
aztán amikor épp van néhány szabad percünk, akkor felléphetünk ide, és elolvashatjuk a legújabb cikkeket kedvenc témaköreinkben.

Ezt tartsd észben a meghökkentő hírekkel kapcsolatban!

Azonban egy valami van, amit érdemes észben tartani a meghökkentő hírekkel kapcsolatban, amelyek az interneten terjednek! Ez pedig nem más, mint hogy mivel minden ilyen hír nagyon apró igazságra épül, így nem mindig igazak. Ezzel a gondolattal a fejünkben érdemes olvasni mindent.


(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!