mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hampuk Richárd
Hampuk Richárd
Eurolex Consulting Media & PR
Account Manager


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Milyen hatással van a gyermekkorunk a szerelmi életünkre? (x)
2020-11-20 09:45 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A szülőkkel való rossz viszony, a problémás gyermekkor a későbbiekben számos nehézséget okozhat.

Kihathat a közérzetre, de leginkább az emberi kapcsolatokban való viselkedést befolyásolhatja, így a szerelmi életre is hatással van.

Összefüggés a gyermekkorunk és a párkapcsolatunk között

Gyermekkorban megtanuljuk, hogyan kell viselkedni egy adott szituációban, egy adott helyen, és hogyan viszonyuljunk az emberekhez. Mindez természetesen nem tudatos folyamat, csupán a család a saját múltjának hagyományait és elvárásait közvetíti a gyermek felé.

Bár nem is gondolnánk, de minden apró mozzanat, amely a gyermekkorunkban megjelent, hatással van a későbbi párkapcsolatunkra is. Gondoljunk csak bele: ha a szüleinkkel való kapcsolat valóban bensőséges volt, akkor számunkra se fog gondot okozni egy párkapcsolatban az intimitás. Viszont ha a szülőkkel való kapcsolatunk felszínes volt, nem fogjuk tudni magunkat teljesen jól érezni a kapcsolatban, és gondot jelenthet az intimitás.

Az is nagy hatással lehet későbbi szerelmi életünkre, ahogy a szüleink gyermekkorban indulatainkat kezelték. Ha gondjainkkal nem tudtak mit kezdeni, sőt a saját problémáikat sem tudták megoldani, akkor a gyermek azt gondolhatja, hogy a problémákat jobb elfojtani. Felnőttként tehát gyakran olyan kapcsolatot választhat az ember, amelyben nem érzi jól magát.

Ha szüleink gyermekkorban túlzottan féltettek minket és nem engedtek önállósodni, a későbbiekben ez a fajta viselkedés kapcsolatunkban is tükröződhet. Nem merünk partnerünktől távolabb merészkedni, és nem leszünk képesek azt sem megérteni, hogy partnerünk vágyik saját elfoglaltságaira és baráti kapcsolataira.

Amivel jobbá tehetjük kapcsolatunkat

Azonban a problémás gyermekkor ellenére is élhetünk normális párkapcsolatban. Csupán tisztában kell lennünk a gyermekkorunkban ért nehézségekkel. Meg kell értenünk, hogy honnan jöttünk, és milyen értékeket képviselt családunk. Szükséges, hogy reálisan tudjuk látni szüleink jó és rossz tulajdonságait is. Fontos megismerni és tisztában lenni azokkal a problémákkal, amelyek évtizedek óta fennállnak a családban. Ebben nyújthatnak segítséget a szakemberek, akik ma már online is foglalkoznak tanácsadással. Amennyiben úgy gondolja, Önnek is erre van szüksége, keresse az Online pszichológiai tanácsadást!

Ezenfelül párunkkal érdemes beszélgetni egymás múltjáról, amely segíthet felismerni, hogy kettőnk számára mik azok az értékek, amelyek fontosak mindegyikünknek. Melyek azok az értékek, elgondolások, hagyományok, melyeket meg szeretnénk tartani, és mi az, amiben mindenképp változtatni szeretnénk.

Ahhoz, hogy a párkapcsolat jól működjön, a legfontosabb az őszinteség. Minden problémát fontos megbeszélni, sérelmeinket elmondani, a hétköznapi nehézségekről beszámolni és együtt megoldást keresni.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!