mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hernádi Gábor
Hernádi Gábor
HD marketing, Star Network
Ügyvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Amit a beépíthető fürdőszobai lámpákról tudni kell (x)
2020-11-23 06:36 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Sok lakásban a fürdőszobák egyáltalán nincsenek ablakkal ellátva, vagy ha igen, a természetes fény mennyisége gyakran nem elegendő.

De a fürdőszobák megvilágítására azért is érdemes kiemelt figyelmet fordítani, mert a reggeli készülődés vagy az esti használat idején mindenképpen szükség van mesterséges megvilágításra, amely ma már sok különböző típusú fényforrással biztosítható, ezek között pedig egyre nagyobb szerepet kapnak a beépíthető lámpák.

Elsődleges vagy másodlagos fényforrás

A beépíthető lámpák megfelelően elhelyezve önmagukban is tökéletesen alkalmasak a fürdőszoba teljes megvilágítására. Fényük azonban irányított, így mindenképpen több világítótestre van szükség, akár már egy kisebb alapterületű helyiség esetében is. A minimalista fürdőszobákba különösen ideálisak a beépített lámpák, amelyek akár úgy is elhelyezhetőek, hogy maga fényforrás ne is látszódjon, csupán az általa kibocsátott fény.

A modern fürdőszobák enteriőrjének manapság egyre gyakrabban része egy mutatós csillár vagy függeszték, amely uralja a teret, de önmagában nem alkalmas a helyiség minden pontjának megvilágítására. Ebben az esetben stílusban harmonizáló - helyi megvilágítást biztosító - fali lámpák mellett vagy helyett beépített fényforrásokra is szükség lehet.

Elhelyezés

A beépített LED lámpák irányított fénye miatt mindenképpen több modul beépítése indokolt. A mennyezetre - a fürdőszoba alaprajzától és méretétől függően - minimum 3, de inkább több lámpatest az ideális. Ezek elhelyezhetők középre sorban, négyzet vagy kör alakban, de akár a falak mentén is.

A mennyezetbe süllyesztett lámpák mellett fontos a mosdó és a tükör környékének lokális megvilágítása is. Emellett a kádak, de különösen a zuhanykabinok esetében lehet szükség extra megvilágításra, akár a mennyezetbe, akár a falba építve. Ez utóbbi megoldás esetén a lámpa fénysugara irányulhat a mennyezetre, ahonnan visszaverődve kellemes szórt fényt biztosít, de megvilágítható vele a fal is, amellyel kihangsúlyozhatók a burkolatok.

Stílus és szín

Bár a beépíthető lámpák jellemzője a funkcionalizmus, tehát a cél az, hogy a lámpatest minél észrevétlenebben simuljon a mennyezetbe vagy a falba. Ennek ellenére a legtöbb lámpa rendelkezik egy vékony peremmel, amelyek változatos színekben (fehér, fekete, ezüst, arany) kaphatók, de léteznek csillogó kristályelemekkel díszített modellek is, így bárki megtalálhatja a fürdőszobájához leginkább passzolót.

A lámpák pereme a legtöbbször kör vagy négyzet alakú, ez utóbbi akár dupla spotos kialakításban is kapható. Fontos megemlíteni, hogy mindkét kivitel között megtalálhatók az állítható és a fix fényiránnyal rendelkező lámpák.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!