mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Király András
Király András László
The Cook Kft.
projekvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Szoktad fehéríteni a babaruhákat? (x)
2020-11-24 05:13 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A ruhák fehérítésével a fehér anyagokat megszabadíthatjuk az elszíneződést okozó szennyeződésektől, illetve színteleníthetjük a színes ruhákat.

Erre a babaruhák esetén sűrűn szükség van, gondolj csak a sok foltos rugdalózóra. Bár a fehérítőt dekorációs célból is kipróbálhatjuk ruháinkon, a nem kívánt foltok érdekében a nem teljesen fehér anyagok esetén mindig végezz színpróbát! Nem minden anyag bírja ugyanis a tortúrát.

Hogyan lehet fehéríteni?

A ruhák vakító fehérségét két úton lehet elérni. A kémiai mellett az optikai fehérítés is elterjedt. Ha a kémiai fehérítést választjuk, tudnunk kell, hogy ez esetben a textília szálai között megragadt szennyeződéseket oxidálószerekkel oldjuk. Ez a módszer rongálja a szálakat, és így az anyagok élettartama rövidül.

Ezzel szemben az optikai fehérítők fluoreszkáló vegyületek, amik átható fénnyé alakítják az anyagra vetülő fény nem látható tartományát. Az anyagról visszatükröződő kékes fény kiegészítő színe a ruhadarab eredeti, sárgás színárnyalatának, szemünk emiatt az anyagot vakító fehérnek érzékeli, az optikai fehérítés tehát valóban látványos és hatásos módszer minden ruha fehérítésére. Hátránya, hogy a hatás nem mosásálló. Minél többször mossuk a ruhát, azok a fehérítő nélkül megszürkülnek. A túladagolás viszont az anyag sárgulását okozza.

Bármelyik képes csökkenteni a használt gyerekruhák tisztaságérzetét, holott egy frissen mosott ruha tiszta akkor is, ha kinézetén meglátszik a használat.

Fehérítsd a babaruhákat kreatívan

Most, hogy már tudod, hogyan fehérítsd a babaruhákat, ideje kipróbálni valami kreatívat. A megunt vagy foltos ruhákat részenként is lehet fehéríteni. A fehérítőt ugyanis nem csak folttalanításra lehet használni, hanem különféle mintákat is tudsz készíteni a segítségével. A fehérítővel kevert vízzel bármilyen mintát ki tudsz alakítani, csak fújd be a minta környékét. Dolgozz óvatosan a fehérítővel, mivel nem játékszer. Nyiss ablakot, hogy ne lélegezd be a keveréket.

A fehérítő pár perc alatt kiveszi az anyag színét. Minél kevesebb ideig hagyod rajta, annál kevésbé lesz feltűnő. Ha viszont erősebb mintára vágysz, használj minél erősebb keveréket. Gyűrheted és elkötheted az anyagot, használhatsz csipkét vagy akár növényi részeket is, hogy minél izgalmasabb mintát kapj. A gyerekruhákra különleges mesehőssablont is használhatsz. Egy nagy fülű Mickey egér bármilyen színes ruhából elővarázsolható. De ugyanezzel a lelkesedéssel használhatod a ceruza radíros végét is aprólékos minták készítésére. Így a fehérítő nem csöpög. és biztos lehetsz benne, hogy a kívánt minta rajzolódik ki a nyomában a csinos bodyn vagy rugdalózón.

Biztosan van pár hibás gyerekruha, amin gyakorolhatsz. Utána lakástextilen is kipróbálkozhatod a babaruhákon szerzett tapasztalataidat. Ha elfogyott a babaruha, nézz körül a Ruhafalva kínálatában, hogy mindig legyen elegendő alapanyagod a kreatívkodáshoz!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!