mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kádár Tamás
Kádár Tamás
Sziget Kft.
cégvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az egyik legjobb barkácsalapanyag: ez a raklap! (x)
2020-11-24 10:08 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az internet térhódításával a kreatív ötletek is szinte szárnyra kelnek.

Hiszen ha valaki kitalál, majd elkészít otthon valami menő kézműves dekorációt vagy berendezési tárgyat, mindezt pedig online is megosztja, akkor alighanem sokan merítenek belőle ihletet.

Nagyjából ugyanez történt a raklapokkal is: valaki egyszer rájött, hogy ezekben az egyszerű "tákolmányokban" mennyi lehetőség rejlik azon kívül, hogy raktárakban árut tárolnak rajtuk. Ma pedig már se szeri, se száma a raklapokból készült berendezési tárgyaknak. Ha szeretünk barkácsolni, akkor mi is bátran lovagoljuk meg ezt a "trendhullámot"!

Raklap és raklap között is van különbség!

Mielőtt nekiállnánk az alkotásnak, érdemes egy kicsit jobban megismerni leendő alapanyagunkat. A raklapoknak ugyanis több fajtája létezik, mind a méretét, mind a terhelhetőségét tekintve. Kaphatóak például 60 x 80 cm, 80 x 120 cm, de akár 100 x 120 cm méretű darabok is.

Ezenkívül a raklapok teherbírása is különböző, valamelyik "csak" 300 kg-os súlyt bír el (otthoni felhasználásra ez is bőven elegendő), valamelyiknek pedig nem akadály az 1500 kg-os terhelés sem. Mindezek mellett természetesen a lécek számában, illetve az árakban is lényeges különbségek vannak. Ha költséghatékony alapanyagot keresünk, akkor válasszuk az úgynevezett "egyutas" raklapokat, melyeket a szállítmányozásban ugyan hamar leselejteznek, viszont barkácsolási célra kiválóan alkalmasak.

Mire lesz még szükség?

Mielőtt belevetnénk magunkat az alkotásba, a raklapok mellé még be kell szereznünk néhány szerszámot és kelléket, amikkel dolgozni fogunk. Mivel az első munkafázis minden bizonnyal a csiszolás lesz majd, ezért egy jó minőségű csiszológép elengedhetetlen. Ha igazán szabad kezet akarunk kapni a barkácsoláshoz, akkor még kelleni fog egy precíz fűrész is a Fiskars & Gerber termékek webáruházából. Így nem muszáj leragadnunk a raklapok szabványméreténél, hanem szabadon el is darabolhatjuk őket.

Az összeállításhoz pedig szükség lesz fúró- és csavarozógépre, esetleg faragasztóra, kalapácsra, szegekre, csavarokra, a dekoráláshoz pedig ízlés szerint festékre, lazúrra vagy lakkra. Engedjük szabadon a fantáziánkat!

Mi készülhet a raklapokból?

A raklap azért nagyszerű alapanyag, mert annyiféle módon felhasználható, hogy szinte egy komplett házat és kertet berendezhetnénk vele. Készíthető belőle ágy, kanapé, fali polc, dohányzóasztal, tv-állvány, hogy csak a beltéri felhasználáshoz adjunk pár ötletet.

De persze a kertben is számtalan módon hasznosíthatjuk! Építsünk belőle szerszámpadot vagy tárolót a kerti eszközök számára. Alakítsunk ki homokozót a gyerekeknek, komposztládát, biciklitárolót, növénytartó állványt.

A pihenéshez keresünk helyszínt? Nem gond: raklapokból nagyszerű kerti bútor, nyugágy, függőágy, szék alakítható ki, de házi kedvenceinknek is kedveskedhetünk egy kényelmes fekhellyel.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!