mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Bauer András
Bauer András
Budapesti Corvinus Egyetem
egyetemi docens


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Leptinrezisztencia? Fogyásod kulcsa ezen probléma megoldásában rejtőzhet! (x)
2020-11-24 11:17 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Rengetegen küzdenek súlyproblémával, amely kihathat életük minden területére.

Azonban nem minden esetben a helytelen táplálkozás, a kevés testmozgás vagy az ülő életmód okozza a problémát, hanem a hormonok állnak a háttérben. Bizonyára mindannyian tudatában vagyunk annak, hogy a hormonháztartás megfelelő működése, bizonyos hormonok megfelelő szintje hozzájárul a szervezet harmonikus és egészséges működéséhez egyaránt.

Azonban nem mindenki ismeri azokat a módszereket, amelyekkel hatékonyan támogatni is képes szervezetét és biztosítani tudja a hormonok megfelelő szintjét. Minden egyes alkalommal újabb nevekkel ismerkedhetünk meg, mint például a manapság előtérbe kerülő leptinnel.

Miért van szükségünk a leptinre?

A leptinről manapság egyre több oldalon lehet olvasni, ami kifejezetten fontos is, hiszen a szervezet teljes metabolizmusára van hatással. Mivel nem önmagában működik, hanem kölcsönhatásban van a többi hormonnal is, így abban az esetben, ha nem megfelelő a szintje, akkor hibás működése különböző tünetegyüttest produkálhat. Ilyen tünet lehet a pajzsmirigyprobléma vagy az IR is.

Amennyiben szeretnél még többet megtudni a leptin szerepének fontosságáról, akkor látogass el a SamanSport.hu weboldalára, ahol számos hasznos tippel és tanáccsal lehetsz gazdagabb.

A leptin az agynak szállít információkat a test sejtjeinek az energiaszintjéről. A leptin a zsírsejtekben termelődik, ennek köszönhetően befolyással van az éhség- és a telítettségérzetre egyaránt. Az elfogyasztott étel mennyisége és a zsírraktárak aktuális állapota szerint küldi a jeleket. Abban az esetben, ha a leptin nem működik megfelelően, akkor az agy a továbbiakban nem képes felmérni az aktuális raktárkészletet, és emiatt egyre több kalóriabevitelre készteti a szervezetet, amelyet pedig zsírrétegként tárol.

Mi zajlik ekkor a szervezetben?

Vannak túlsúlyos emberek, akik arról panaszkodnak, hogy sokszor éhesek. Ez nem is csoda, mivel sok esetben alultápláltak, hiszen a szervezet nem kapja meg a megfelelő minőségű tápanyagot, amelyre valójában szüksége is lenne. Ehelyett nagyobb mennyiséget visznek be szervezetükbe, így okozva túlzott testtömeg-növekedést. A legnagyobb probléma nem a leptin mennyiségével van manapság, hanem azzal, hogy az ember elvesztette az anyaggal szembeni érzékenységét, így nem képes arra, hogy megállapítsa azt, hogy hol a határ és mennyi az, amennyi elegendő a szervezet számára.

Leptinrezisztencia hatására a test azt érzi, hogy éhezik, annak ellenére, hogy már elegendő mennyiséget bevitt és nincs szükség többletfogyasztásra, azonban a szervezet vágyik az adott étel elfogyasztására. Egy tudatos életmódváltás megoldást jelenthet a problémára, amely magába foglalja a kevesebb szénhidrátfogyasztást, a több sportolást és megfelelő vitaminbevitelt egyaránt.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!