mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Szúnyoghálóhoz való zsanér: hogy ha kell, nyíljon az a szúnyogháló (x)
2020-12-15 10:51 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Már eleged van a szúnyogokból, legyekből és egyéb rovarokból? Szeretnéd biztosítani a lakásban a rovar- és vérszívómentes szellőztetés lehetőségét?

Akkor bizonyára te is egy szúnyogháló felrakásán gondolkozol, hogy távol tartsd a lakástól a vérszívókat. Érdemes minden nyílászárónál feltetetni a szúnyoghálót, de pl. ablaknál elég csak az egyik oldalra. Így máris biztosítva lesz a rovarmentes szellőztetés.

Alapvetően szúnyoghálót úgy rakunk fel az ablakokra, hogy fixen egy helyben is maradjon, mert nincs szükségünk arra, hogy mozgatható legyen. Azonban az ajtóra helyezett szúnyoghálónál már más a helyzet. Ott ugyanis fontos, hogy ha kimegyünk vagy bejövünk az ajtón, akkor nyitható legyen a szúnyogháló. Ennek hiányában ugyanis minden esetben le kellene vegyük a szúnyoghálót az ajtóról, hogy átmehessünk rajta. Lássuk, mivel és hogyan biztosítható az, hogy nyíljon az a szúnyogháló, ha kell!

Mi is az a zsanér?

A zsanér (vagy más néven sarokpánt, csuklópánt) egy olyan eszköz, amit ha rögzítünk a nyílászáróhoz és a szúnyoghálóhoz, biztosítja utóbbi mozgását. Ezzel az eszközzel megoldott, hogy nyíljon, illetve záródjon az ajtó, ablak, szúnyogháló. Ez az apró eszköz nagyon fontos, mert enélkül nem tudják ellátni feladatukat a nyílászárók, illetve az ajtóra szerelt szúnyoghálók.

Zsanértípusok

Többféle zsanér közül választhatsz: szúnyoghálók esetén megkülönböztetünk normál és rugós zsanérokat, melyek közül a rugós az automata záródást teszi lehetővé. Anyagát tekintve lehet műanyag, de rendszerint a fém kivitelt szokás használni, mert az sokkal erősebb, stabilabb és nagyobb az élettartama. Ha a színét nézzük, rendszerint fekete és fehér kivitelben találkozhatunk vele. Fehéret világosabb nyílászárókhoz, feketét sötétebbekhez szoktunk feltenni.

Neked milyen zsanérra van szükséged?

Zsanért rendelhetsz külön is (pl. a fenti linken), de egyes szúnyoghálók már eleve zsanérral szerelve is megvásárolhatók. Ha előre szerelt a zsanér, akkor viszont nem tudsz választani, hogy milyet szeretnél feltenni a szúnyoghálóajtódra.

Ha külön szerzed be a zsanérokat, akkor elsősorban azt kell eldöntened, hogy normál vagy rugós zsanérra van-e szükséged. Továbbá el kell döntened azt is, hogy műanyagból vagy fémből készült zsanérra van-e szükséged. Emellett már csak a színt kell kiválasztanod, melyből a világosabb nyílászárókhoz a fehéret, a sötétebbekhez pedig a feketét javasoljuk.

Gondold végig, mire van szükséged, és rendeld meg egyszerre!

Mielőtt zsanért választanál, gondold végig, hogy mire és mennyire is van szükséged. Gondolok itt főleg arra, hogy pontosan hány nyílászárót szeretnél feltenni, amihez szükséged lesz zsanérra. Továbbá gondolj arra is, hogy nyílászárónként nem csak egy zsanérral kell számolni, hanem legalább kettővel. És persze képbe kell kerülnöd azzal is, hogy a kinézett szúnyogháló eleve zsanérral szerelt-e.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!