mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Illisz László
Dr. Illisz László
Heti Válasz
felelős szerkesztő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mire használható a citrom? (x)
2020-12-15 12:38 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A sárga, savanyú gyümölcs szinte minden konyhában fellelhető, hiszen számtalan felhasználási módja létezik.

Készítünk belőle limonádét, ízesítjük vele a teát, a héját és a levét beletesszük a süteményekbe, de még egyes húsételekhez is kiváló. Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően a megfázás első számú ellenszere, de még a szív- és érrendszerre is jótékony hatással van.

A citrom tehát rendkívül sokoldalú gyümölcs, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy közel sem csak étkezési célokra alkalmas! Amíg az ebédünket kiszállítja az Interfood, addig a főzésre szánt időben tegyük egy kicsit rendbe a konyhát - méghozzá a citrom segítségével!

Tüntessük el a foltokat az edényekről!

A fehér színű edények (legyen akár porcelán vagy műanyag) rémei a kávé, a tea, a cékla, az áfonya és az egyéb, erős színű ételek, amik sokszor elszíneződéseket és foltokat okoznak. Ha a mosogatószer és a szivacs már nem segít, akkor hívjuk segítségül a citromot! Vágjunk egyet félbe, és dörzsöljük be vele alaposan a problémás területeket. A tömény citromlé képes eltüntetni a foltokat, és újra makulátlanul fehérré varázsolni az edényeket.

Takarítsuk ki a mikrót!

A mikrohullámú sütő az egyik leggyakrabban használt konyhai eszköz, ennek megfelelően gyakran be is szennyeződik. Nem csak arról van szó, hogy a kicsapkodó étel látható nyomokat hagy, hanem a zsíros pára is megül a készülék belső falán, ami cseppet sem higiénikus.

Az erős vegyszerekkel ugyan egyszerűen ki lehet takarítani, ám vigyázat: a tisztítószert még tiszta vizes átmosással sem tudjuk teljesen eltávolítani. Ami pedig ott marad, az a melegítés során bekerül az ételeinkbe is - márpedig a hideg zsíroldó minden, csak nem egészséges az emberi szervezetre.

Ennél sokkal környezet- és egészségkímélőbb módszer az, ha egy tálkába vizet teszünk, citromot karikázunk bele, és felforraljuk a mikróban. A citromos-vizes pára feloldja a zsíros szennyeződéseket a készülék falán, ezután pedig már csak át kell törölni szivaccsal, és patyolattiszta lesz!

Használjuk univerzális tisztítószerként!

A citrom leve és a szódabikarbóna együtt verhetetlen párost alkot! Eltávolítja a vízköves lerakódásokat, a zsíros szennyeződéseket, fehérít, szagtalanít, tisztít, és még a baktériumokat is megöli! Bátran megtisztíthatunk vele minden olyan felületet, ami érintkezésbe kerül az étellel, így nem kell attól tartanunk, hogy vegyszerek kerülnek az élelmiszerbe. Töröljük át vele a csempét, a tűzhelyet, a konyhapultot, a mosogatót, de még a hűtőszekrényt is kitakaríthatjuk vele!

Tisztítsuk meg a kezeinket!

Ha nagyobb mennyiségű meggyet, áfonyát, lilakáposztát, diót, céklát vagy gránátalmát kell megpucolnunk, akkor a leve megfogja a kezünket, és még a kézmosás ellenére sem tudunk megszabadulni tőle. A citrommal viszont igen! Szórjuk be a nedves kezünket egy kis sóval majd dörzsöljük át alaposan egy citromkarikával. A bőrünk és a körmeink újra tiszták lesznek!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!