mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vaszily Miklós
Vaszily Miklós
ECHO
vezérigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
4 dolog, amitől jó dolgozni egy ipari konyhán (x)
2020-12-15 14:02 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A vendéglátásban dolgozó "öreg rókák" nagy része valószínűleg napokig tudná mesélni az évek alatt, a munkahelyen átélt kellemes, illetve kellemetlen élményeit.

Egy ipari konyhán tevékenykedni ugyanis áldás és átok egyaránt lehet - ez függ a főnökségtől, a munkatársaktól és persze a környezettől is. De pontosan min múlhat a siker?

Csapatszellem

Ez természetesen nem csak a vendéglátásra, hanem gyakorlatilag bármely más munkahelyre is igaz; de ezen a területen különösen nagy szükség van az összehangolt csapatmunkára. Hiszen a vendégek odakinn éhesen várnak, így nincs idő arra, hogy a személyzet tagjai mindenféle nézeteltéréssel hátráltassák a munkát.

A legjobb, ha a munkatársak kölcsönösen segítik és tisztelik egymást, így a feladatok megoldása is gördülékenyen halad, és nem mellesleg a hangulat is kellemes. Hisz egy feszültséggel teli légkörben sokkal nehezebb hatékonyan dolgozni. Sajnos sok helyen akadnak olyan emberek, aki előszeretettel bomlasztják a közösséget, és sehogyan sem lehet velük dűlőre jutni. Az ilyen kollégáktól ajánlott mielőbb megválni.

Tágas, rendezett konyha

Bár alapvetően "sok jó ember kis helyen is elfér", mégsem túl előnyös az, ha a nagy pörgés közepette állandóan félre kell állni egymás útjából. Ugyanígy az sem szerencsés, ha a munka során használt eszközök összezsúfolva vannak tárolva, és mindig pont az tűnik el, amire épp a legnagyobb szükség lenne.

Ezért a konyhát úgy célszerű kialakítani, hogy a lehető legtöbb hely maradjon a szabad mozgásra, mégis minden rendezett és szellős legyen. A Gasztronagykernél kapható falipolcokon például elhelyezhetjük a leggyakrabban használt eszközöket, amik mindig szem előtt lesznek, így senkinek sem kell az értékes időt keresgélésre fordítania. Már ha persze mindenki tudja, hogy minek, hol van a helye, és oda is teszi vissza.

Modern konyhai berendezések

Szintén nem elhanyagolható szempont. Még a legmotiváltabb szakácsból is hamar kiveszik a lelkesedés, ha állandóan életlen késekkel, ósdi fazekakkal kell dolgoznia, a tűzhelyen az ételek lassan főnek, a sütőben viszont minden odaég. Ráadásul ezek a tényezők az étel minőségét is befolyásolják, ami hosszú távon az étterem rossz hírét keltheti.

Ezért érdemes időnként rászánni egy nagyobb összeget a konyha modernizálására, és lecserélni azokat a berendezéseket, amik már jócskán kiszolgálták az idejüket. Ne csak az előírásoknak akarjunk megfelelni - hanem olyan konyhát tartsunk fenn, ahol a korszerű felszerelés megkönnyíti a munkát.

A dolgozók kényelme

A női és férfi öltözők és mellékhelyiségek megléte alapvető, de itt is érvényes az, hogy ne csak a kötelező szabályokat tartsuk szem előtt, hanem a személyzet érdekeit is. Kényelmes padok, zárható öltözőszekrények, zsúfoltság mellőzése, tágas WC-fülkék, szappan és kéztörlő biztosítása a mosdókban - ezek mind olyan apróságok, melyek nagyban befolyásolják a dolgozók komfortérzetét.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!