mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Maczelka Márk
Maczelka Márk
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mit kell tudni a vadászkésről? (x)
2020-12-15 15:17 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Számos tevékenység van, amely alatt nagy hasznát vesszük egy-egy minőségi vágóeszköznek. A kések világában minden eszköznek megvan a maga funkciója.

Sok esetben azonban születnek multifunkcionális jellegű darabok is. A következő pár sorban a vadászkésekről, azok használati előnyeiről és formáiról olvashatsz bővebben.

A sokoldalú vadászkés

Napjainkban már nemcsak arra a célra lehet használni minden kést, amire eredetileg készítették. Jó példa erre a vadászkés, amely alapból a vadászati tevékenységek segítésére született meg, azonban manapság egy igen sokoldalú munkakésnek minősül. Mivel különleges munkakésként is funkcionál, ezért kialakítására az egyszerűség a leginkább jellemző.

Hogy néz ki egy hagyományos vadászkés? Általában kiválóan élezett, lefelé ívelő pengével rendelkezik, amely a legjobb minőségű rozsdamentes acélból készült. A penge többnyire 8-10 cm hosszú és 3 cm széles. Az ilyen típusú kések esetében a markolat általában valamilyen természetes anyagból lett kifejlesztve.

A vadászkések változatai

A vadászkések körében az osztrák és német formavilág egyaránt elterjedt, s ezek többnyire számos kültéri, szabadidős tevékenység alatt is jól használhatóak. De milyen vadászkéseket különböztethetünk meg? Remélhetőleg a következő pár sor segít eldönteni, hogy a Kések Ollók Webáruház speciális vadászkések kínálatából melyik típust válaszd.

Az ún. full tang pengéjű darab két oldalról rögzíti a markolat paneljeit a pengéhez. Ennél a késnél az acél a kés teljes szélességében és hosszában végigfut. Elég strapabíró típus, amely a nehéz kések kategóriájába sorolható.

Aztán létezik az ún. buschcraft vagy bozótmíves többfunkciós eszköz, mivel az olyan kültéri munkákban segít, mint amilyen a favágás, nyúzás vagy ásás. Ez már valamivel rugalmasabb és vastagabb pengével rendelkezik.

Az Every Day Care, más néven EDC kések a mindennapos használatra születtek. Lefelé ívelő pengével, csúszásmentes markolattal vannak ellátva. A markolat anyaga többnyire agancsból, csiszolt fából vagy csontból készül.

A vadászkés kiválasztásának szempontjai

Amennyiben néhány fontos szempontot követsz, biztosan a legjobb kést fogod majd kiválasztani!

Válaszd mindig a határozott hasú, lefelé ívelő pengéjű, leegyszerűsített formavilágú vadászkést! Úgy kell beszerezni, hogy a zsigerelés, nyúzás tevékenységét is könnyen ellássa!

Nem utolsó az optimális méret figyelembevétele sem, ami a vadászkés esetében általában a 8-10 cm, az acél ideális vastagsága pedig legfeljebb 4 milliméter.

Legyen jól élezett, jó és kényelmes fogása. A minőségibb darabok biztonsági szempontból tokkal is el vannak látva. A Buck 285 Bantam BLW zsebkés például megfelel ezen kritériumoknak!

Szerezd be a legjobb minőségű vadászkést, és ne feledd, később a karbantartásra is ügyelned kell majd!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!