mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A bitcoin látványos árfolyam-növekedése mögött meghúzódó indokok
2020-12-15 16:25 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Aki rendszeresen nyomon követi a bitcoin árfolyamának az alakulását, annak bizonyára igencsak szemet szúrtak az elmúlt időszak történései.

A bitcoin árfolyama ugyanis elképesztő növekedést produkált, amit külön cikkben is érdemes elemezni.

Megnézzük tehát, hogy egész pontosan milyen okokra vezethető vissza a bitcoin árfolyam markáns növekedése, egyúttal az indoklásunkat egy-egy általánosabb jelenséggel is megtámogatjuk. Így minden bizonnyal sokkal inkább érthető lesz, minek is volt köszönhető a nagy ugrás.

Pontosan milyen volumenű árfolyam-növekedésről beszélhetünk?

Nemrégiben igencsak komoly száguldás volt megfigyelhető a bitcoin árfolyamát tekintve. Az egyetlen bitcoin ellenértéke a 14 ezer dolláros értéktől egészen a 16 ezres felső határig lőtt ki. A jelenségben az volt az egyik legérdekesebb, hogy mindössze néhány nap leforgása alatt ment végbe.

Egyfajta általános vélekedés szerint a feje tetejére állt világkép is magyarázata lehet a történteknek.
A bitcoin ugyanis még mindig vitális, miközben az arany és a hagyományos piacok vagy folyamatosan esnek, vagy pedig a befektetők számára nem túl kedvező stagnáló értékeket mutatnak.

Az alábbi tényezők egytől egyig felfelé tolják a bitcoin árfolyamát

A bitcoin árfolyamának száguldozását magyarázó egyik indok lehet az igencsak kétes kimenetelű amerikai elnökválasztás, amit egy látványosan sokáig elhúzódó szavazatszámlálás tetézett még pluszban.

Amikor az emberek leginkább a stabilitást és biztonságot keresik, akkor a világ vezető gazdaságában uralkodó bizonytalan közhangulat nem a hagyományos befektetési formáknak kedvez, hanem a bitcoin árfolyamát lökheti az egekbe.

Továbbá nem lehet szó nélkül elmenni a koronavírus-járvány közvetett hatásai mellett sem. Itthon is tombol a járvány, a napi újabb megbetegedések és halálozások száma dermesztő, ami csak tovább fokozza a lakosság körében jelenlévő általános bizonytalanságot.

A bitcoin árfolyam látványos növekedése a következő természetes jelenségekkel is magyarázható

A kriptopénzek tekintetében általánosan megfigyelhető, hogy az év utolsó periódusában rendszerint kiválóan teljesítenek. Úgyhogy a bitcoin kapcsán egyébként is prognosztizálható volt az árfolyam-növekedés, legfeljebb kevésbé látványos módon.

Mindemellett összességében az egész év jól telt, hogyha a bitcoin árfolyamát vesszük alapul. Márciusban persze volt egyfajta megingás a koronavírus-járvány kirobbanásakor, viszont az év végéhez közeledve ideje volt már egy újabb fellendülésnek.

Arról pedig ne feledkezzünk meg, hogy a bitcoin árfolyama utoljára 2017-ben ugrott ilyen látványosat. Márpedig a kriptopénzek árfolyam-növekedése kapcsán általánosan három vagy négy évente szokott az bekövetkezni, hogy az árfolyam hirtelen száguldani kezd felfelé.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!