mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Tóth Gábor
Geometry Global
CEO


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Legfontosabb tudnivalók az oázis, más néven tűzőhab alkalmazásáról (x)
2020-12-23 07:50 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az első vizes tűzőhabot 1954-ben hozta létre V. L. Smithers, aki saját műanyag termékekkel foglalkozó cégében kísérletezett ezzel az új anyaggal.

A terve az volt, hogy egy új, masszív anyag használatával a virágkötők és dekoratőrök tartósabb virágkompozíciókat alkothassanak.

Vizes oázis, ami frissen tartja a virágokat

Kétféleképpen lehet alkalmazni a tűzőhabot a dekorációkhoz, vizes vagy száraz formában.

A virágok frissességének megtartására kiváló kellék a nedves tűzőhab, ismertebb nevén vizes oázis. Ezzel az eszközzel a virágkötőknek lehetőségük van pár nappal előre dolgozni rendezvényekre, esküvőkre, kiállításokra. A vágott virágok mellett a nagy nedvességigényű kiegészítő zöldek, mint az eukaliptusz, mirtusz, aralia is tartósan üde zöld marad.

Első lépésként a tűzőhabot egy vízzel teli edénybe kell mártani, és ott hagyni addig, míg megszívja magát. A legtökéletesebb, ha ez beavatkozás nélkül történik, nem kell nyomkodni, hogy felgyorsuljon a folyamat.

A kompozícióhoz illő formát és edényt kiválasztva ezután kezdődhet a növények formába rendezése. Az edény illeszkedjen a rendezvény és a virágok stílusához, önálló dekorként is állja meg a helyét.

Mutatós és egyszerű megoldás, ha semleges színű, természetes mintázatú kaspót vagy agyagcserepet használunk erre.

Praktikus ötlet plusz vizet önteni az edénybe, így az oázis mindig megszívja magát, nem fog kiszáradni. Ezzel a megoldással akár egy hétig is frissen tartható a virágösszeállítás, az oázisok megfelelő vízellátásáról kell csak gondoskodni.

Selyemvirágokhoz száraz oázis ajánlott

A dekorációs lehetőségek száma végtelen a száraz oázisok használatával. Akár selyem- vagy művirágot, akár nagyobb méretű dekorációt is tökéletesen megtartó kellék. Ezt a tulajdonságát sűrű és tömör állagának köszönheti, így a beleszúrt virág nem borul fel.

A még biztonságosabb tartás érdekében a bekerülő dekoráció szárát javasolt egy ragasztópisztoly segítségével rögzíteni.

Többféle méret és forma segíti a dekoratőrök fantáziájának szárnyalását: téglatest, szív, gömb, karika és kegyeleti alapok is. Ha az elképzelt minta mégsincs a száraz oázisok között, akkor érdemes a hungarocellmodellek közül választani.

Változatos hungarocellformák

A hungarocell tömör és erős szerkezetének köszönhetően kedvelt dekorációs segédanyag, mivel munka közben kisebb mértékben morzsolódik és törik. A szilárd hungarocellhab hasonlóan a száraz oázishoz alkalmas selyem- és művirágok, szárított növények megtartására.
Többféle méretben és formában kapható, ezért a legváltozatosabb dekoráció készülhet belőle. Az alap mintákon - gömb, csillag, kocka - túl tojás, gomba és állatfigurák is kaphatók.

Amire figyelni kell az oázis használata közben, az a rendszeres, alapos kézmosás. A vágáskor keletkező por belélegzését kerülni kell. Tárolása száraz és hűvös helyen ajánlott, tűző naptól védve.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!