mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Miért érdemes a Genesis Framework-öt használni?
2021-01-18 09:15 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Sokan döntenek úgy, hogy saját maguk készítik el a weboldalukat. Ilyenkor általában az első lépés, hogy keresnek egy sablont, amely nagyjából megfelel az elképzelésüknek és azt szabják testre.

A WordPress motorhoz sokan választanak ingyenes sablont, de ezek nagy része silány minőségű, megbízhatatlanul működik. Érdemes prémium sablont választani, mint például az Avada, Divi, Genesis Framework, Thrive Themes. Ebben a cikkben a Genesis Framework lehetőségeit mutatjuk be.

A Genesis Framework jellemzői

A Genesis kétrétegű sablonelrendezést használ, a szülősablon nem módosítható, a gyereksablonon viszont bátran alakíthatunk. A biztonsági frissítések a szülősablonon futnak keresztül, ezért nem érintik a gyereksablonon végrehajtott módosításokat. Így a Genesis Framework alapon készített weboldalak megbízhatóak, általában kevesebbszer hibásodnak meg.

A Genesis jellemzője a puritán minimalista dizájn. Olyan mértékben letisztult, hogy néha üresnek tűnnek a demó oldalak. A felületek felhasználóbarátságához nem fér kétség, a kódok is átláthatóak és a sablonok korlátlanul alakíthatók.

A Genesis fejlesztői az akadálymentességre is gondoltak, egy sor olyan funkció van, amely megkönnyíti a weboldal használatát. Az elhelyezett linkek nem csak színezéssel vannak jelölve, hanem alá is húzzák őket, így a színtévesztők számára is könnyen felismerhetők. Láthatatlan ugrólinkeket is elhelyeztek a sablonban, amely a látássérültek számára megkönnyíti a navigációt. Egéren kívül billentyűzettel is vezérelhető a menü.

A keresőoptimalizálást segíti a letisztult, átlátható forráskód, a minimalista dizájnnak köszönhető gyors oldalbetöltődés, a gyűjtőoldalakon elhelyezett bevezető szöveg.

A minimalizmus hátránya, hogy szinte minden továbbfejlesztés kódolást igényel, ezért programozói tudás szükséges. A WordPress alapokat elsajátíthatod a WPKurzus tanfolyamain.

A sablonkészlet egyszeri ára 500 USD, amely a későbbi sablonok használati lehetőségét is magába foglalja, az egyedi sablonoké 120 USD, pénzvisszafizetési garanciával. A vásárlással a belső fórumhoz és sok-sok előre megírt kódhoz is hozzáférhetünk.

A sablonok két csoportba sorolhatók, vannak saját és külső sablonok. A saját sablonok nagyon professzionálisak és megbízhatóak, minimális hibaszázalékkal, hiszen a kiadás előtt hónapokig tesztelik őket. A külső fejlesztők sablonjai között is találunk néhány nagyon profi megoldást, néhányat a Studiopress maga is árul.

A Genesis összehasonlítása a Divivel és Elementorral

A Genesis előnye, hogy biztonságos, akadálymentesített, átlátható forráskódú, egyszerűen felépített és keresőoptimalizálási szempontból is megfelelő. A Divihez és Elementorhoz viszont nem szükséges programozói tudás, rengeteg kulcsrakész, gyönyörű dizájnnal rendelkező sablont tartalmaz, sok bővítmény tartozik hozzá. A Genesisnél jobb az oldalbetöltési sebesség.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!