mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Peresztegi Zoltán
Peresztegi Zoltán
Schibsted Classified Media
alelnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Konténerrendelés Budapesten: ezt kell tudnod (x)
2021-01-18 11:34 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Amennyiben Budapesten építkezel vagy felújítasz, már lehet, hogy neked is szükséged volt konténerrendelésre.

Általában a leggyakoribb indok ugyanis az, amiért konténert rendel valaki, hogy eltüntesse az építkezés vagy felújítás során keletkezett sittet, hulladékot. Ha viszont nem volt még rá szükséged, de tervezel építeni, felújítani, akkor épp neked lett írva ez a cikk. Ebből ugyanis kider, hogy mit kell tudnod ahhoz, hogy konténert tudj rendelni Budapesten. Lássuk!

Ezt kell tudnod budapesti konténerrendelés esetén

Először is fontos tudnod, hogy veszélyes hulladékot nem szállítanak a konténerszállító cégek. Hogy mi számít veszélyes hulladéknak? Pl.: olaj, akkumulátor, autógumi, festékek, használt sütőolaj, azbeszt pala, higanytartalmú hulladékok, stb. Amit viszont szállíttathatsz, az az építési vagy bontási törmelék, hulladék. Valamint konténeres lomtalanítást is tudsz kérni, ha arra lenne szükséged. Ez például nagyon jól tud jönni egy költözés esetén, ha az előző tulaj ott hagy rengeteg felesleges holmit.

Fontos tudnod, hogy mekkora konténerre lesz szükséged, mert akkorát fognak vinni neked. Ha elfogadsz egy tanácsot: jobb, ha felfelé saccolod a méretet, nehogy kétszer kelljen fordulnia a szállítóautónak. Ezzel garantáltan elkerülöd a jelentős pluszköltségeket.

Van elég helyed saját portán belül lerakni a konténert? Ha nincs (pl. lakások esetén), akkor közterületen kell elhelyezni a konténert, ami engedélyköteles. Ezt a közterület használati engedélyt a helyi önkormányzatnál kell előre igényelned. Fontos, hogy ezt előre intézd el, hogy mire hozzák a konténert, már megkapd az engedélyt. Erről az engedélyről még tudnod kell, hogy nem ingyen adják. Bővebb felvilágosítást erről a helyi önkormányzat tud neked adni, kérlek náluk érdeklődj ennek kapcsán.

Ezt kell tudnia a konténerszállító cégnek

A konténert szállító cégnek szüksége lesz egy behajtási engedélyre. Szerencsére ezzel nem szokott gond lenni, minden komoly budapesti konténeres szállító cégnek van behajtási engedélye Budapest összes kerületébe. Azonban mégis külön behajtási engedélyre lehet szükségük a kiemelt övezetekben. Ezt azonban általában már akár 1 napon belül is be tudják szerezni.

Ha ez megvan, és van elég kapacitása a cégnek, akkor nyert ügyed van, jöhet a konténer. Ajánlom figyelmedbe a Budapest Konténer profi csapatát, akik nagy flottával és rengeteg konténerrel várják a hívásod. Érdemes tudni róluk, hogy akár egy hétig is maradhat a konténerük, plusz díj felszámítása nélkül, ami nem mindennapi.

Csak hab a tortán

Egyes cégek az elszállítás mellett odaszállítást is vállalnak, méghozzá szóródó anyagokból. Ilyen a fent említett Budapest Konténer is, akik tudnak biztosítani szóródó anyagot, ha a felújításhoz, építkezéshez szükséged lenne rá. Legyen szó sóderről, kavicsról, homokról, termőföldről, fordulj hozzájuk bizalommal!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!