mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Gombos Zsolt
Gombos Zsolt
Online Marketing Akadémia
OMA alapító tréner, Facebook-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hormonális és hormonmentes eljárások a klimax tüneteinek enyhítésére (x)
2021-01-19 09:34 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A klimax, vagyis a változókor idővel minden nőt utolér, csak az a nem mindegy, hogy kinek milyen tünetekkel kell számolnia.

Vannak olyan szerencsés nőtársaink, akik meg sem érzik, hogy beköszöntött náluk a menopauza, de sajnos nem mindenki ilyen mázlista. De mit tehetünk akkor, ha nekünk komoly tüneteink vannak? Ennek jártunk utána.

A hormonpótlás a megoldás?

A klimaxnak három fázisa van, melynek során folyamatosan a hormonok csökkenésével számolhatunk. Ilyen szempontból a leginkább problémás a második szakasz, amikor a progeszterontermelés a minimálisra csökken, és az ösztrogéntermelés szintén jelentősen visszaesik. Főként ez okozza az egyre kellemetlenebb tüneteket, mint az izzadás, a hőhullámok és a hangulatingadozás.

Mindennek ismeretében pofonegyszerűnek tűnhet a megoldás, vagyis a hormonpótlás tűnik a legjobb praktikának a bosszantó tünetek ellen. Bár tény, hogy a hormonpótlással valóban megszüntethetőek a tünetek nagy része, azonban van egy hátulütője a dolognak: komoly mellékhatásokat okozhat és emlőrák kialakulásához szintén vezethet a terápia. Éppen ezért a hormonpótló kezelés kizárólag orvosi javaslatra és az orvos rendszeres felügyelete mellett alkalmazható, aki az egyéni jellemzők figyelembevételével és a lehetséges előnyök és kockázatok mérlegelése után dönt a kezelés módjáról és az időtartamáról.

Tünetenyhítés hormonmentesen

Azok számára, akiknek bármilyen oknál fogva nem javallott a hormonpótlás, vagy egészen egyszerűen csak nem élnének a lehetőséggel, természetesen megpróbálkozhatnak alternatív terápiákkal is. Az egyik ilyen a gyógynövényeket tartalmazó gyógykészítmények szedése, melyek bizonyítottan hatással vannak a klimax tüneteinek csökkenésére.

Természetesen nem csupán gyógyszerek formájában próbálkozhatunk a tünetenyhítéssel, hanem az étkezésünk megváltoztatásával is hozzájárulhatunk a panaszok mérsékléséhez. Vagyis ha rendszeresen fogyasztunk olyan ételeket, melyekben isoflavonoidok találhatóak, mint például a szójabab, a napraforgómag, a búza és a lenmag, akkor jó eséllyel a panaszaink is csökkenni fognak.

Lézeres kezelések intim területen

A menopauza kellemetlen tünetei közé sorolható a megjelenő inkontinencia és a hüvelyszárazság is. Szerencsére mindkettőre van megoldás, ami nem más, mint az intimlézeres eljárás. A kezelés során ugyanis újra rugalmassá tehető a hüvelyfal és a medencei szalagrendszer. Míg az előbbi a közösülés közben érzett fájdalmat enyhíti, addig az utóbbi a hólyag megtámasztása miatt az inkontinenciát szünteti meg. Bár a kezelés nem olcsó, de tartós eredményeket ígér.

Amennyiben a változókorról további információkra lenne szükséged, keresd fel az Intima.hu oldalát, ahol további hasznos cikkeket találsz a témában!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!