mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Drevenka Edit
Drevenka Edit
Aegon Magyarország
PR vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Használjuk a jakuzzit télen is! (x)
2021-01-22 09:14 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Télen teljesen érthető, hogy minden egyes porcikánk szinte folyamatosan a meleg után ácsingózik.

Ha nagyon hideg van, akár több órát is igénybe vehet a felmelegedés az egyébként rendesen felfűtött lakásban, miután fél órát a friss levegőn töltöttünk.

Viszont ha nem a lakás melegében várjuk a testünk megfelelő hőmérsékletűre változását, hanem ugyanezt nyakig érő meleg vízben tesszük, akkor nem csupán gyorsabban fogjuk jól érezni magunkat, hanem rengeteg más pozitív hatással is gazdagodhatunk.

Erősödik az immunrendszer

A gyakori masszázsmedence-használat egyik legkiemelkedőbb pozitív hatása, hogy hatással van a szervezetünk védekezőképességére, vagyis erősíti az immunrendszert. Bár az évnek nincs olyan szakasza, amikor ez ne jönne jól, de télen, az influenza és a megfázások idején különösen kapóra jön.

Ugyanakkor ez közel sem azt jelenti, hogy amennyiben minden este megmártózunk a jakuzzi meleg vizében, akkor a betegségek biztosan el fognak kerülni minket, hiszen még így is van esély arra, hogy valami téli nyavalyát összeszedjünk. Viszont ha erős az immunrendszerünk, akkor a betegséget jó eséllyel hamar legyőzzük.

Ha pedig már sikerült is bezsebelni egy jó kis megfázást, akkor a tüneteink enyhítésére szintén használhatjuk a masszázsmedencét. Ugyanis a meleg víz párolgása nyugtatja az orr nyálkahártyáját és még kidugítani is képes.

Elűzi az enyhe depressziót

A komoly depresszió mindenképp szakembert kíván, viszont létezik a depressziónak egy enyhébb változata is, amit szinte mindenki átél télen, hiszen ilyenkor jellemzően nem sok időt töltünk a friss levegőn, valamint túlságosan hamar sötétedik, ami szintén nincs jó hatással az általános kedélyállapotra.

E problémák ellen hatékonyan felléphetünk a gyakori fürdőzéssel, hiszen a meleg víz már önmagában is nyugtatóan hat, nem beszélve arról, ha egy gyengéd masszázsprogramot szintén igénybe veszünk. Sőt, tovább fokozható a nyugtató hatás színterápiával, amihez a medencében található többszínű LED világítás lehet a segítségünkre. Bár nem minden jakuzzi rendelkezik ilyen látványelemmel, de például a Caldera Spas Paradise sorozat medencéiben megtalálható ez az elem.

Vigyázni is kell a téli jakuzzizással

A nyári jakuzzizással ellentétben télen nem árt több dologra is figyelni a medencébe lépés előtt és után is.

Mielőtt a medencébe lépünk, készítsünk elérhető távolságba törölközőt vagy köntöst, amit mindenképp terítsünk magunkra, ha kiszálltunk a medencéből, ellenkező esetben egy jó kis megfázást kockáztatunk.

Kiszállásnál legyünk óvatosak, lehetőség szerint használjunk kapaszkodót, hiszen a kifröcskölt víz a mínuszokban gyorsan megfagy, és a csúszásveszély miatt könnyen baleset lehet a mutatvány vége.

Amennyiben te is úgy látod, hogy megéri a gyakori masszázsmedence-használat, de még nincs saját jakuzzid, keresd fel a Caldera Spas oldalát, és rendelj egy igazán minőségi darabot!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!