mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Gombos Zsolt
Gombos Zsolt
Online Marketing Akadémia
OMA alapító tréner, Facebook-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Közzétették a jelölhető animációs, dokumentum- és nemzetközi filmes listát
2021-01-29 09:35 [MTI + Mediainfo.hu]

Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) közzétette azoknak a produkcióknak a listáját, amelyek megfeleltek a feltételeknek.

Így jelölhetők a legjobb animációs film, dokumentumfilm és nemzetközi film kategóriájában az Oscar-díjra.

Az animációs mezőnyben idén 27 alkotás közül kerülhetnek ki a jelöltek. Köztük van a Pixar Lelki ismeretek című produkciója és a Cartoon Saloon Wolfwalkers című munkája, valamint a Netflix Animation és a sanghaji Pearl Studio koprodukciójában készült Lunaria - Kaland a Holdon is.

A dokumentumfilmes versenybe rekordszámú, 238 filmet neveztek, ebből 15 kerül majd a rövidített listára, amelyet február 9-én hoznak nyilvánosságra -olvasható az akadémia honlapján.

Szintén február 9-én derül ki, hogy a legjobb nemzetközi film kategóriába nevezett 93 film közül melyek jutnak be a 15 filmet tartalmazó szűkített válogatásba, amelyből később az öt Oscar-jelöltet választják ki a filmakadémia tagjai.

A nemzetközi filmek mezőnyében Magyarországot Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című szerelmesfilmje képviseli. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A film sikerrel mutatkozott be nyár végén a velencei, majd a torontói fesztiválon, és világszerte rangos díjakkal ismerték el.

A legjobb nemzetközi film Oscarjára nevezett 93 film közül 34 alkotást rendezett nő.

A nevezett produkciók között szerepel a Még egy kört mindenkinek című dán film Thomas Vinterberg rendezésében, Alexander Nanau Colectiv című román dokumentumfilmje, Agnieszka Holland Sarlatán című cseh filmje és az orosz Dorogije továriscsi, Andrej Koncsalovszkij filmje. Lesotho, Szudán és Suriname először küldött filmet ebbe az Oscar-kategóriába.

Az Oscar-jelöléseket március 15-én hozzák nyilvánosságra. A 93. Oscar-díjátadó gálát pedig április 25-ére tervezik a Los Angeles-i szervezők.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Exkluzív break

Coverage (COV)

Break

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés
2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!