mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Gyári összeállítás vagy egyedileg összeállított asztali számítógép?
2021-02-15 09:28 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az egyedileg összeállított asztali számítógép a gamerek sajátja? Nem egészen. Aki egy kicsit is ért a számítógépekhez, és asztali számítógépre van szüksége, az gyorsan az egyedi összeállítás mellett dönt.

Sőt, még azok is vannak így ezzel, akik egyáltalán nem értenek a számítógépekhez, de tudják, mire van szükségük.

Ma már nagyon egyszerű egy komplett, egyedi összeállítású asztali számítógéphez jutni, ha tudjuk, mit szeretnénk, mire szeretnénk használni. Ha Ön is tudja, hogy mi a fontos egy számítógépben, akkor dönthet az egyedileg összeállított asztali számítógép mellett. Még csak összeszerelnie sem kell. Mutatjuk, hogy is megy ez.

Mielőtt számítógépet vásárolna

Amikor valaki számítógép-vásárlás mellett dönt, akkor nagyon sok inger érheti, mert annyi lehetőség van, hogy azzal Dunát lehetne rekeszteni. Épp ezért talán nem is olyan egyszerű a választás számítógép vásárlásakor. Vannak viszont alapvető kérdések, melyek megválaszolására már csak az irány meghatározása miatt is szükség van.

Egyrészt tudnia kell, hogy szeretné-e hordozni a számítógépet, fontos tulajdonság-e az Ön számára a számítógép hordozhatósága? Ha igen, azaz rendszeresen más-más helyen kívánja használni a számítógépét, akkor mindenképp a hordozható számítógépek között kell keresgélnie. Ez esetben az asztali számítógépek nem jöhetnek szóba. További fontos kérdés az is, hogy milyen célra szeretné főleg használni a számítógépet, és azon belül vannak-e egyedi igényei.

Csak az Ön igényei számítanak!

Az előző bekezdés utolsó kérdése nagyon fontos: vannak-e egyedi igényei? Ez ugyanis a legfontosabb pont egy számítógép kiválasztása során. Ha ugyanis meghatározta, hogy mire szeretné használni a számítógépet, akkor már elég könnyű behatárolni, hogy mely gépek közül érdemes választania. Viszont ha ezenfelül vannak egyedi igényei, akkor nem biztos, hogy egy gyári összeállítás jó döntés az Ön számára. Egyszerűen azért nem, mert kompromisszumokkal jár.

Egy számítógép esetén márpedig kényelmetlenek lehetnek a kompromisszumok. Legyen szó csak akár arról, hogy kevés lesz a tárhely. Vagy arról, hogy nem elég a memória minden művelet elvégzéséhez. Vagy épp a videókártya túl gyenge ahhoz, hogy néha pár játékkal is elüsse az időt.

Nem kell értenie a számítógépekhez, tud segítséget is kérni. Készséggel állnak rendelkezésére például a PCbolt.eu munkatársai is, csak tudja, mit szeretne, és igényeinek megfelelően összeállítják asztali számítógépét.

Az egyedileg összeállított asztali számítógépek utóélete

Egy hatalmas előnye mindenképp van az egyedileg összeállított asztali számítógépeknek. Az, hogy nincsenek bennük gyárilag beleintegrált elemek. Így minden részük cserélhető. Legyen szó akár meghibásodásról, akár teljesítménybővítésről, megoldható. Ehhez a legkiválóbb választást az egyedileg összeállított asztali számítógépek jelentik.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!