mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kosár Zoltán
Kosár Zoltán
Media Balance Kft.
értékesítési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A piros árnyalatait akár egész évben használhatja otthonában (x)
2021-02-16 09:28 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A téli hónapokban, az ünnepek elmúltával egyre jobban vágyunk a napfényre és a színekre.

A piros színt többen kizárólag az év végi időszakban használják otthonuk dekorálásában, pedig akár egész évben helye van a lakberendezésben.

Természetesen a megfelelő árnyalatok és színek összhangjára figyelve és az otthon lakberendezési stílusához igazítva. Ehhez nyújtunk most segítséget, árnyalatok és kiegészítő színek tekintetében.

A piros szín hatásai érzelmeinkre

A színek hatásait nemcsak a szem érzékeli, hanem érzelmeinket is befolyásolják, ezért tudatosan is érdemes használni egyik vagy másik árnyalatot.

A vér és tűz markáns színe dinamikus és szenvedéllyel teli hatásával inspirál, a szívre asszociálva természetesen a szerelem, mint akár szélsőséges érzéshalmaz jut róla eszünkbe. Tettekre sarkall és bátorsággal tölti fel a lelki tartalékokat, amire így tél végén nagyon is szükség van.

A piros tónusok között akad azonban néhány, amelyik túl harsány vagy túl erőteljes megjelenésű, figyelemfelkeltő hatással bír, ezek az érzelmi skálán is az energikus, tüzes irányt képviselik. Ha a cél az, hogy legyen egy-két feltűnő, szemet oda vonzó lakberendezési kiegészítő az otthonában, akkor bátran válasszon ezekből.

A visszafogottabb, eleganciát mutató lágyabb pirosak megfelelően társított más árnyalatokkal a magabiztosságot sugallják. Az ezüst színnel együtt kifejezetten elegáns hatást lehet elérni.

Tavaszi pirosak a cseresznye és az eper

Üde színfoltként jelenthetnek meg a lágyabb tónusai a pirosnak a lakástextíliák segítségével. Ha kiegészítő színként szeretné használni, akkor tökéletes választás a szürke vagy drapp és bézs árnyalatokhoz.

A színtársítást persze lehet merészen is alkalmazni, de ezt érdemes mindig összehangolni a berendezés stílusával. A klasszikus otthonhoz az elegáns megjelenés, finom drapériák, kevésbé harsány mintázat illik.

A modern stílus azonban elbírja a vagányságot, az is belefér, ha nem a kiegészítők színe a piros, hanem egy-egy fő bútordarabé. Egy piros kanapé hangsúlyos és kellően extravagáns egy nappaliban, ebben az esetben azonban a többi lakberendezési tárgy ezt a látványt egészítse ki.

Az eper szín jöhet egy másik helyiségbe, gyerekszobai függönyök vagy párnák mintázatában, konyhai terítőkön jelenjen meg. Élénk zölddel kiegészítve igazi tavaszi hangulat varázsolható ezekben a helyiségekben.

Meleg tónusok a bordó és a téglavörös

A piros telt, mély árnyalatait is megfelelő arányban vagy jól megválasztott kiegészítő színekkel együtt érdemes alkalmazni.

Ha a függöny vagy a szőnyeg bordó, burgundi árnyalatú akkor a díszpárnákat a semleges és pasztell drappokból érdemes összeválogatni. Ha viszont a nappali vagy hálószoba textiljei visszafogott, kevésbé hangsúlyos színekkel dekorálnak, akkor a plédek, ágytakarók és díszpárnák jól fognak mutatni meleg hatást keltő piros színekben.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!