mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Maczelka Márk
Maczelka Márk
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Milyen szakálltípusok vannak? (x)
2021-02-18 09:11 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ha létezne szakáll-lexikon, valószínűleg felsorolná a szakálltípusokat. A férfi arcszőrzet a másodlagos nemi jelleg részeként fontos helyet foglal el a mindennapokban.

Az ápolt, arcformához illő, az egyéni stílusnak megfelelő forma karaktert ad az arcnak. Ahogy Elvisnek a pompadour frizura, úgy Robert Downey Jr.-nak az úgynevezett balbo fazon lett a védjegye, amióta magára öltötte a Vasember jelmezét.

Ahhoz, hogy jól eltaláld a szakálltípusod, be kell tudnod kategorizálni az arcformádat. Kerek, ovális, szögletes, fordított háromszög vagy gyémánt alakút választhatsz. Nézz a tükörbe és mondd meg, ki néz vissza? A kölyökképű Leonardo Dicaprio? A kissé sarkos David Beckham? A nagyon csontos állú ex-vámpír Robert Pattinson? A romantikus Ryan Gosling? A jófiú Jake Gyllenhaal?

Milyen archoz milyen szakálltípus a legjobb?

Ha Leonardót láttad a tükörben, akkor a kerek archoz való sztenderd körszakáll, oldalszakáll, a borosta a jó választás. A borosta a babaarcot felnőttesebbé teszi, a körszakáll karaktert ad. Csak akkor alkalmazható, ha teljesen körbenő a szőrzet!

Ha a sztárfocista pillantott vissza a tükörből, akkor egy kiterjedt kecskeszakáll, a hollywoodi módi a neked való. Ez a típus némi bajusszal van összekötve, tehát nem precíz nyírásra van szükség. Ha bátrabb vagy, az oldalszakáll oldali részét hangsúlyosabbra növesztheted.

Gyémánt formájú arc esetén, amikor hangsúlyos az alsó állkapocs, egy full megoldás áldásos lehet. Lágyítja a kemény kiszögelléseket, sőt, a Bandholz teljesen elfedi. Ez ugyanis Eric Bandholzról kapta a nevét, aki viking fizimiskájával vált hitelessé a saját férfi szépségápolási üzletében.

Egy garibaldi inkább Jake Gyllenhaalnak áll jól. Az olasz történelem nagy alakja nemcsak Olaszországért harcolt, hanem szakálltípusával is korszakalkotóvá vált. Egy szépen nyírt borosta erre az ovális arcszerkezetre is jó.

A szakáll ápolása

A szakáll akkor a legtökéletesebb, ha a barbershop után tükörbe nézel. Ez megcáfolhatatlan. Azonban már lehetőséged van arra is, hogy otthon a legjobb termékekkel ápold az arcszőrzeted. Igazi szalonminőséget kaphatsz a megszokott környezetedben egy hétvége lezárásaként vagy éppen tárgyalásra, randevúra készülődve.

A szakállápolás a mindennapi higiénia része. A tisztító samponok mellett kiváló szérumok, olajok gondoskodnak a szakáll puhaságáról, míg a pasztákkal elérhető és fixálható a kívánt forma. A legtöbb prémiummárkás ápolószer természetes anyagokat tartalmaz. A paraffin, GMO-, SLESA, SLS-mentes termékek nem okoznak irritációt. A szőlőmagolajat tartalmazó anyagok magas antioxidáns tartalmúak, így nemcsak ápolják, védik is az arcszőrzetet és az alatta lévő bőrt.

Egy bajuszkefével is kiegészítheted a szettet, amely esztétikus dobozban mindenhová elkísér. Az állati szőr természetes, nem tölti fel elektrosztatikusan a szőrszálakat, így egy gyors simítással azonnal helyükre teheted az elszabadult szálakat.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!