mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Fehér Marton
Fehér Márton
Online Marketing Akadémia
Tréner, Google-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hasznos tudnivalók hobby festőknek (x)
2021-02-17 09:10 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Te is szereted a kreatív alkotást? Alkotásaid elkészítése során festened is szükséges? Akkor jó helyen jársz.

Egy biztos, hobby festőként legtöbbször akril festékekkel dolgozunk. Ezeknek számos fajtája érhető el a piaci kínálatban: fényes, matt, metál, csillámos vagy éppen sötétben világító festéket is választhatunk igényeinknek megfelelően.

Az akrilfesték tulajdonságai és típusai

Az akrilfesték vízbázisú festék, amely gyorsan szárad, tökéletesen fed, és száradást követően vízálló.
A festék használata során nincsen szükség alapozásra a tökéletes fedésnek köszönhetően. Az akrilfestékek nagyon könnyen keverhetőek, így már néhány alapszín használatával szebbnél-szebb színeket hozhatunk létre. Érdemes a fehér színből nagyobb adagot beszerezni, mivel azzal tudjuk a világosabb árnyalatokat elérni. A festéket akár szivacsecsettel, akár puha szőrű ecsettel is felvihetjük a kívánt felületre. Az akrilfesték számos felületen alkalmazható, így például használhatjuk fa, kő, papír, fém, üveg, műanyag vagy éppen textil felületekre is.

Rengetegféle akrilfesték létezik: a klasszikus matt mellett például metál vagy éppen gyöngyház festékkel is dolgozhatunk, melyek minden nézőpontból más színű fényben pompáznak. A krémes akrilfestékek szintén kaphatóak matt vagy éppen fényes, metál változatban is. Ezek az akrilfestékek jóval sűrűbbek, mint a hagyományos akrilfestékek, és ezek segítségével stencilezett felületeket tudunk létrehozni.

Színkeverés

Dolgozz akár ecsettel, akár szivaccsal, célszerű az akrilfestéket két rétegben felvinni a felületre a tökéletes fedés érdekében. És ha már a színekről beszélünk, érdemes a fehér és a fekete színű festék mellett néhány alapszínt beszerezni, melyek keverésével számtalan további színt érhetünk el.

Az alapszínek azok a színek, melyek nem keverhetőek ki másból, ide tartozik a kék, a sárga és a piros. Ezek keveréséből alkothatjuk meg a másodlagos színeket. Így például ha a kék és sárga színt keverjük össze, akkor zöldet kapunk.

A másodlagos és elsődleges színeket keverve pedig további árnyalatokat hozhatunk létre. A fehér segítségével világosabb árnyalatot, míg a fekete hozzáadásával sötétebb színt kapunk.

Hobby festés technikák

A festési technikákat tekintve is számtalan lehetőség közül választhatunk. Az egyik leggyakoribb technika a szárazecset technika. Ennek lényege, hogy egy ecsetet éppen, hogy csak belemártunk az akrilfestékbe, majd papírtörlővel letöröljük a felesleges festéket az ecsetről és a rajta maradt kevés festékkel fogunk fátyolosan színezni, antikolni.

Az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvend a fluid, azaz a folyatásos festési technika is, amikor az akrilfestéket hígító segítségével kellően folyós állagúra hígítják és ezeket egymásra öntik egy vásznon vagy falapon egy rendkívül látványos alkotást létrehozva.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik őszi konferenciát várja a legjobban?

Internet Hungary

Brand Festival

Marketing Summit

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!