mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Esküvőszervezés okosan? Kövesd a lépéseket, és esküvőd tökéletes lesz! (x)
2021-02-17 10:39 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A meghitt, meglepő, romantikus vagy már várva várt lánykérést követően a boldogságot hamar felválthatja a kétségbeesés, hiszen ekkor szembesülhetsz azzal a ténnyel, hogy el kell kezdened megszervezni a nagy napot.

Még akik otthonosan mozognak a rendezvényszervezés területén, azokon is kifoghat egy esküvő megtervezése, megszervezése, majd lebonyolítása, hiszen sokkal összetettebb folyamat, amely sokkal aprólékosabb tervezést igényel.

Érdemes időben elkezdeni a tervezési folyamatot, legalább egy évvel az esküvőt megelőzően, hiszen hatalmas munka vár rád. Ám nem kell kétségbe esned, hiszen ma már számos információ könnyen elérhető az interneten, rengeteg tervezővel, határidőnaplóval és alkalmazással, valamint kisokossal találkozhatsz, amely segítségedre lehet.

Hogyan kezdj neki az esküvő szervezésének?

Kifejezetten hasznos lehet, ha felállítasz magadnak egy listát a soron következő lépésekről és követed azt, hiszen vannak olyan feladatok, amelyeket minél hamarabb teljesítened kell és vannak olyanok, amelyekkel bőven ráérsz az esküvő előtti hetekben is foglalkozni. Hatalmas könnyebbséget jelenthet az, ha van egy segítséged, vagy ha minden lényeges dolgot egy helyen összegyűjtve megtalálsz.

Amennyiben egy ilyen weboldal segítségedre van, esetleg egy esküvőszervező vagy ceremóniamester személyében egy olyan valakire találtál, aki olyannyira szeretné, hogy álmaid esküvőjét megvalósítsa, mint te magad, akkor sokkal egyszerűbb a felkészülési folyamat. Amennyiben van segítséged, időben elkezded a felkészülést és tudod, hogy mik azok a lépések, amik váratnak magukra, akkor garantáltan nem fog kihullani az összes hajad a nagy nap előtt.

Készíts listát lépésről lépésre

12 hónappal az esküvőtök előtt a legfontosabb a megfelelő időpont meghatározása, a helyszín lefoglalása, valamint a kölcsönös szimpátia alapján kiválasztott esküvőszervező, ceremóniamester, szertartásvezető, fotós, videós és zenekar lefoglalása egyaránt.

Mindez azért lényeges, hiszen a legjobb szolgáltatókat hamar elkapkodják, így hatalmas kihívás lehet az adott dátum és a nélkülözhetetlen személyek sikeres összehangolása.

Mindemellett nagyjából fel kell vázolni az esküvő nagyságrendjét, a stílusát, a meghívottak listáját és a költségvetést egyaránt, mivel csak ezen adatok tudatában jöhetnek a további lépések.

6-9 hónappal az esküvő előtt érdemes lefoglalni a polgári esküvő időpontját, ajánlatokat kérni a szolgáltatóktól és templomi esküvő esetében egyeztetni a plébániával. Ekkor jön el a nők számára a legizgalmasabb dolog ideje is, a megfelelő esküvői ruha kiválasztása.

Mindezt követően dönteni kell a jegygyűrűkről, a virágokról, a dekorációról, az ételről, az italról, a felejthetetlen esküvői tortáról, a vendégek elszállásolásáról, a meghívók kiküldéséről és számos olyan részfolyamatról, amellyel egy esküvő jár.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!