mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kis Gergely
Kis Gergely
eNET/ Budapesti Corvinus Egyetem
ügyvezető igazgató / tanársegéd


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Ezekre figyelj, ha webtárhelycsomagot választasz
2021-02-17 11:10 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Túl azon, hogy a különböző webtárhelycsomagok különféle méretű tárhelyet kínálnak, van jó néhány szempont, amit érdemes megvizsgálnod, mielőtt kifizetnéd a tárhely éves díját.

Az manapság szinte alapvető, hogy a tárhely mellé korlátlan e-mail fiókot és MySQL adatbázist adnak ajándékba, de van pár jelentős különbség, amiről nem árt, ha tudsz. Ezekről lesz szó a következő néhány bekezdésben.

Milyen szempontokat érdemes mérlegelni a tárhelyválasztás alkalmával?

A különféle technikai beállítások kezelését könnyíti meg a cPanel. Segítségével grafikus felületen keresztül változtathatod meg a jelszavadat, kezelheted a domaineket, e-mail-fiókjaidat és adatbázisaidat. Van magyar nyelvű változata is, így akkor is tudod élvezni az előnyeit, ha nem beszélsz angolul.

Egy adott csomag tárhelymérete minden esetben korlátozott, ám vannak szolgáltatók, mint például az AB Plusz, akik csak a tárhely méretét korlátozzák, míg nem tesznek kikötést a domainek számára, az e-mail-címekre, az adatbázisokra vagy éppen az ftp felhasználókra. Különféle szolgáltatók csomagjai között ez egy fontos különbség lehet.

Mi a helyzet a keretrendszerekkel?

A legtöbb tárhelyszolgáltató manapság támogatja a keretrendszereket, így a WordPress, Joomla és Drupal oldalak is optimális sebességgel tudnak pörögni. Az azonban már nem mindenhol alapértelmezett, hogy hogyan tudod a keretrendszereket telepíteni.

Nem vészes az sem, ha egy zip fájlból kell elindulnod, de ha teheted, válassz olyan szolgáltatót, ahol a csomag része a Softaculous CMS telepítő. Ez egy igazi varázslóprogram, hiszen néhány kattintással installálható vele a népszerű CMS-ek bármelyike anélkül, hogy a supportnak kellene írnod segítségért.

Túlterhelés és biztonság

Fontos szempont, hogy ne keveredj bajba azért, mert elfogy a rendelkezésedre álló erőforrás. A profi szolgáltatók folyamatosan monitorozzák az összes hozzájuk tartozó tárhely erőforrásigényét, így kerülik el azt, hogy káosz alakuljon ki e tekintetben.

A biztonságot szem előtt tartva jó, ha olyan tárhelycsomagra esik a választásod, amely napi szinten készít biztonsági mentéseket, és ha a helyzet úgy hozza, képes csatasorba állítani tartalék szervereket. Nem árt persze az sem, ha az ügyfélszolgálatot az év minden napján el tudod érni, hiszen senki sem garantálja, hogy hétvégén vagy ünnepnapon nem történhet semmiféle galiba.

Pénzvisszafizetési garancia

Ha egy cég garanciát vállal arra, hogy szolgáltatása kiváló minőségű, az mindenképpen egy jó jel. Vannak tárhelyszolgáltatók, amelyek 30 napos pénzvisszafizetési garanciát ígérnek arra az esetre, ha nem volnál elégedett velük. Ha a határidőn belül jelzed a panaszodat az ügyfélszolgálatnak, akkor a nélkül is visszafizetik a pénzed, hogy megindokolnád a döntésedet.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!