mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Elektromos kapásjelzők – hogy egyetlen halról se maradjunk le (x)
2021-02-18 11:35 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az elektromos kapásjelzők kiemelt hozzáadott értékéről, hasznosságáról, no és persze a tudatos kiválasztásáról szól leginkább ez a bejegyzés.

Nem titkolt szándékunk tehát gyakorlati segítséget nyújtani ahhoz, hogy a lehető legjobb készüléket sikerüljön megtalálni.

Megmutatjuk ennek jegyében, hogy miben rejlik ezeknek az eszközöknek a kiemelt hasznossága, és persze milyen szempontokat érdemes főként mérlegelni még a konkrét beszerzést megelőzően.

Mikor érdemes leginkább az elektromos kapásjelzők alkalmazásában gondolkodni?

Ennek a kérdésnek a megválaszolása főként a választott horgász módszer jellegétől függ. Az elektromos kapásjelző hozzáadott értéke ugyanis abban rejlik, ha nem mindig tudunk vagy akarunk maximális koncentrációval a bot mellett figyelni.

Példának okáért a több napon át tartó bojlis horgászatoknál időről időre bizony pihenni is kell, mert erre szüksége van a szervezetnek. Az élesített és bekapcsolt elektromos kapásjelzők viszont olyankor is felhívják a figyelmet a kapásra, amikor éppenséggel alszunk, pihenünk vagy máshol tartózkodunk.

Milyen módon és technikai megoldásokkal segítik az elektromos kapásjelzők a sikeres horgászatot?

Természetesen ezeknek a kapásjelzőknek az elnevezése már sok mindent sejtet a működési mechanizmust tekintve. A készüléket ugyanis a bottartóhoz, illetve rod-podhoz erősítjük. A főzsinórral összeköttetésben lévő eszköz így finoman érzékeli, amint a horog végén jelentkező akad.
Méghozzá hang és fény formájában is. A hanghatásnak az erősségét egyébként szabadon tudjuk szabályozni annak megfelelően, hogy a horgászatunk körülményei alapvetően mit tesznek indokolttá.

Emellett pedig annak a szabályozása is precízen megoldható, hogy a főzsinóron jelentkező hal húzását a kapásjelző milyen érzékenység mellett tudja jelezni felénk. Ez a fajta finomhangolás értelemszerűen nagyon komoly előny a sikeres horgászatok szempontjából.

Mindezen felül természetesen az sem mellékes, hogy a modernebb elektromos jelzőkhöz egy praktikus rádiós szerkezet is tartozik, amit tetszés szerint magunkkal vihetünk a sátorba vagy szinte bárhová a vízparton, egyetlen kapásról sem lemaradva így.

Mi alapján érdemes eldönteni, hogy pontosan melyik típusú elektromos kapásjelzőt válasszuk?

Ahogyan sok más esetben, bizony itt is a horgászatunk várható jellege a mérvadó. Vagyis annak megfelelően érdemes dűlőre jutni a szóba jöhető opciók között, hogy a horgászatunk ideje, komolysága és várható halai mit indokolnak meg.

Kimondottan javasolt egyébként véleményt vagy pedig konkrét segítséget kérni a megbízható és gyakorlott horgász ismerősöktől vagy szakemberektől is. Az ő tapasztalataik és sok esetben a meglátásaik majdhogynem aranyat érnek, és segíthetnek a leginkább kézenfekvő elektromos kapásjelző sikeres kiválasztásában.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!