mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Erdei Tamás
Dr. Erdei Tamás
Metropol
főszerkesztő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Serkentsd az agyad guaranával! (x)
2021-02-18 12:29 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Mi ez a guarana, amit annyira emlegetünk és kifejezetten jó hatással van az agyműködésre, és a testünk minden szegmensében kifejti a pozitív hatását? Ismerjük meg egy kicsit közelebbről!

Miért olyan különleges?

A guarana a szappanfa virágúak rendjébe tartozik, azon belül pedig a szappanfélék családját színesíti. A nevét az őshonos indiánoktól kapta, mivel olyan, mint az ember szeme. Magas a koffeintartalma, így remek variáció a szervezet élénkítésére. Ezzel könnyen kiküszöbölheted a fáradtságot, a gyengeséget, de a túlzott fogyasztása könnyen hasmenést okozhat az arra fogékonyaknál. Jó hatással van továbbá a vizeletkiválasztásra, a cukor és a zsír lebontására, valamint a gyomornedvekre.

A kiemelt koffeintartalmának hála, az indiánok előszeretettel alkalmazták, hiszen csodásan élénkítő hatással bírt rájuk nézve. Ilyen például, hogy sokszor akár napokig ébren tudtak maradni és követni a zsákmányt. Arról nem is beszélve, hogy szexuális tekintetben is élénkítő szer, hiszen a koffein jó hatással van a fejfájásra és a férfiak fáradhatatlanságára is. Nem hiszed? Próbáljátok ki!

Guaranát fogyasztani csak fokozott óvatossággal szabad, mivel nagy mennyiségű koffeintartalma miatt ügyelni kell a mértékre. Kismamák számára egyenesen tilos, akárcsak a gyermek születése után fél éven át is kerülendő. Erősíti a fájdalomcsillapítók hatását, így azzal együtt használva gyorsabb és intenzívebb eredmény érhető el. Antibiotikumok esetén pedig pont ellenkező hatást vált ki.

Guaranacsepp: amikor kell és amikor nem

A guaranacseppnek számtalan előnye van, melyek vitathatatlanok, így a fogyasztása mellett szólnak. Ezek közül a legfontosabb, hogy serkenti az agyműködést, csökkenti a fáradtságot, jótékony hatással van a szívműködésre és az emésztésre. Antioxidánsokban gazdag, valamint egészséges bőrt eredményez, és még a cukorbetegség kockázatát is csökkenti. Emellett pedig csökkenti a hajlamot a daganatos betegségek kialakulására is.

A benne lévő koffein hatékonyan óvja a bőrt az UV-sugárzástól, és ezenkívül pedig elősegíti a megfelelő véráramlást. Mindezek hatására a bőr kevésbé fog megereszkedni, valamint fáradtság esetén is ideális, azaz a szem alatti karikák ellen is hatékony gyógymód.

Persze vannak olyan helyzetek, amikor nem a legjobb választás a guarana. Ilyen többek között, ha szívproblémáid vannak, ha álmatlanságtól szenvedsz vagy éppen szorongsz. Nem szabad túlzásba vinni a fogyasztást, hiszen ahogy mindent csak mértékkel érdemes, úgy ez a guaranára is érvényes. Ha túlzásba esel, akkor könnyen azt tapasztalhatod, hogy fáj a fejed, szapora lesz a szívverésed, sőt akár hányingert is okozhat. Sportrendezvények előtt nem ajánlatos fogyasztani.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!