mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Illisz László
Dr. Illisz László
Heti Válasz
felelős szerkesztő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az amerikaiak 40 százaléka szerint hamarosan visszatérhet az életük a normális kerékvágásba
2021-03-10 10:08 [MTI + Mediainfo.hu]

Folyamatosan nő azoknak az amerikaiaknak a száma, akik szerint a koronavírus-járvány lecsengésével hamarosan visszatérhet az életük a normális kerékvágásba.

Az adatok szerint a válaszadók 40 százaléka gondolja azt, hogy a következő fél évben vagy hamarabb is bekövetkezhet ez a változás, azaz hogy újra a koronavírus miatti korlátozások nélküli életüket élhetik. Január végén még csak a kutatásban részt vevők 26 százaléka vélekedett így. A januári 30 százalékkal szemben már csak a megkérdezettek 17 százaléka gondolja azt, hogy még egy évet vagy többet kell várniuk arra, hogy visszatérhessenek a korlátozások nélküli életükhöz - derült ki az Axios nevű amerikai hírportál és az Ipsos nemzetközi közvélemény-kutató vállalat közzétett felméréséből. .

A reprezentatív közvélemény-kutatás szerint az emberek 30 százaléka már részt vett valamilyen összejövetelen, 29 százalékuk viszont azt mondta, hogy csak akkor találkoznak majd csoportosan más emberekkel, ha mindenki megkapta az oltását. A válaszadók túlnyomó többsége azt állítja, hogy azután is betartják majd a közegészségügyi előírásokat, miután megkapták az oltásukat. 81 százalék továbbra is maszkot visel majd, 66 százalék odafigyel a szociális távolság betartására, és 87 százalék mondta azt, hogy folytatja a gyakori kézmosást és fertőtlenítést.

A felmérés a pandémia kezdete óta tapasztalt személyes pozitívumokról is megkérdezte az amerikaiakat. A közvélemény-kutatás megállapította, hogy 36 százalék szerint az otthon eltöltött hosszabb idő volt a legnagyobb előny, 33 százalék úgy vélekedett, hogy több pénzt tudott megtakarítani a korlátozások miatt, és a megkérdezettek negyede tartotta elsődleges pozitívumnak, hogy több időt tölthetett a családjával.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!