mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Balogh Erika
Balogh Erika
Insomnia Reklámügynökség
stratégiai tervező


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A stabil háztartási költségvetés alapja: vezesd a kiadásaid! (x)
2021-03-23 09:55 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ha úgy érzed, hogy csak kifolyik a pénz a kezedből, akkor a legjobb tanács, amit adhatok, hogy vezesd a kiadásaid!

Nem tűnik nagy valaminek, és valóban nem is az, mégis hatalmas hatása lehet a havi kiadásaidra nézve.

Így mindig tisztában lehetsz a bevételeiddel, a kiadásaiddal és azzal, hogy milyen az aktuális pénzügyi helyzeted. De kiváló kezdőlépés ez ahhoz is, hogy többet tudj megtakarítani. Vegyük át kicsit, hogy miért is jó ez neked, és hogyan kezdj neki.

Ilyen előnyökkel jár, ha vezeted a kiadásaid

A legfontosabb talán az, hogy látni fogod, hogy mire költesz egy hónapban, hova mennek el a bevételeid. És ez az alapja mindennek. Ha ezt nem tudod, akkor honnan tudnád, hogy miben kell változtatnod? Ha pedig már tudod, hogy mire megy el a pénz, sokkal könnyebben tudsz majd előre tervezni. Ez pedig egyenes út ahhoz, hogy többet tudj spórolni.

Ha pedig tudsz végre havi X összeget félretenni, máris tervezetten meg tudod valósítani nagyobb kiadással járó céljaidat. Lehet ez egy új kerékpár, egy új telefon vagy akár egy új autó is. Bármiről is legyen szó, óriási segítséget kapsz az eléréséhez azzal, ha elkezded írni a kiadásaidat. Viszont, ha mégsem szeretnél várni addig, és felvennél egy személyi kölcsönt például, azt is könnyebben, bátrabban megteheted. Ugyanis azzal, hogy vezeted a kiadásaidat, máris előre tervezhetővé vált egy hitel visszatörlesztése is, ami hatalmas biztonságérzetet ad.

Erre figyelj a kiadásaid vezetése közben

Nagyon fontos, hogy azzal, hogy elkezded rögzíteni a kiadásaid, ne változtass semmit. Ugyanúgy rendelj pizzát, ha szoktál, ugyanott tankolj, ahol szoktál, ugyanannyi nasit vegyél, amennyit szoktál, stb. Ha minden kiadásod változatlan marad, akkor fogod csak reálisan látni, hogy eddig mire ment el a pénz. Ha ezt betartod, akkor lesz igazán értelme az egésznek.

Arra is figyelj, hogy a kiadásaid mellett a bevételeidnek is maradjon hely. Így lesz ugyanis teljes a lista, a kimutatás. Így fogod látni szinte azonnal, hogy mire érdemes majd következő hónapban odafigyelni.

Hol és hogyan vezesd a kiadásaid?

Ma már számos lehetőség közül választhatsz. Sok kiváló applikáció készült már el, de akár saját magadnak egy jegyzetfüzetbe is feljegyezheted a kiadásokat. Ha pedig egy kicsit is értesz az Excelhez, akkor olyan táblázatot raksz össze, amilyet nem sajnálsz. Minden felület jó, a lényeg, hogy elkezdd a kiadásokat rögzíteni.

A kiadásokat minden esetben érdemes pillanatokkal a vásárlás után rögzíteni. Ezzel biztosíthatod azt, hogy minden kiadást vezess, és ne maradjon el semmi. Persze megcsinálhatod azt is, hogy nap végén összesíted, hogy milyen kiadások voltak aznap (blokkok és bankkártya-tranzakciók alapján). De ekkor már nagyobb a hibázási lehetőség.

1 hónap után már szépen látszik is, hogy merre kell és hol változtatnod. Én innentől kezdve csak rajtad múlik.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!