mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szabó Ákos
Szabó Ákos
Adaptive Media
üzletfejlesztési vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Daily Mail tulajdonosa 70 millió font értékben vásárolja meg a New Scientist magazint
2021-04-06 12:36 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az előrejelzések szerint a 65 éves múlttal rendelkező lap idén akár 7 millió font nyereséget hozhat.

A Daily Mail kiadója 70 millió font összegű készpénzügylet keretében szerezte meg a neves heti tudományos és technológiai témájú magazint, a New Scientist.

Sir Bernard Gray által vezetett befektetői csoport tulajdonában lévő 65 éves lap Londonban van jelen, viszont további irodái az Egyesült Államokban és Ausztráliában találhatóak.

Magától értetődő, hogy a Daily Mail and General Trust (DMGT), amely kéretlen módon közelítette meg az úgy nevezett New Scientist beszerzését, mindössze három hét alatt, garantálta a magazin szerkesztői függetlenséget, leszámítva a létszámleépítéseket és a szerkesztői tartalmak megosztását.

Az ügylet többmilliós fontot jelent a befektetőknek, valamint egy plusz fizetésnapot az igazgató és a vezető személyzet számára, akiknek részvényei vannak a New Scientist üzleti tervében.

A New Scientist mintegy 80 alkalmazottat foglalkoztat, akiknek a fele szerkesztőségi szerepet tölt be, és várhatóan 7 millió font nyereséget és több mint 20 millió font bevételt fog termelni.

"A New Scientist egy világhírű kiadvány, amelyet előszeretettel olvasnak olvasóink valamint örömmel és büszkén üdvözöljük a DMGT családban" - nyilatkozott Lord Rothermere, a Mail anyavállalatának elnöke. Továbbá azt is hozzátette, hogy nagyon várják, hogy támogassák izgalmas terveiket valamint növekedjen az érdeklődők létszáma a tudományos világ iránt.

Grey időszaki üzlettársától, Relx-től, négy évvel ezelőtt vásárolta meg a New Scientist Group Limited nevű vállalkozást, amely korábban Reed Elsevier néven volt közismert és Relx tulajdonában volt 1970 óta. Azonban az üzlet részeként eladta DMGT-nek. A pénzügyi akták Wright-ot tekintik igazgatónak, továbbá kimondják, hogy minden igazgató és a vezető tagok a társaságban részvénnyel rendelkeznek.

A magazint 1956-ban alapították mindazok számára, akik érdeklődnek a tudományos felfedezések és ezek társadalmi következményei iránt, heti lebontásban a New Scientist mindössze 134 000 darab nyomtatott és digitális példányt adott ki. A Körzetek Ellenőrző Irodája szerint az előfizetők több mint a fele brit székhelyű és az átlagos heti eladás nagyjából 84 000 példányszám lehetett. A kiadói rendezvényekre is kiterjedt, méghozzá a New Scientist Live tudományos fesztivállal büszkélkedhet.

"Az New Scientist felvásárlása izgalmas új kiegészítést jelent a DMGT portfóliójában, és tükrözi a felvásárlások fegyelmezett megközelítését" - mondta Paul Zwillenberg, a DMGT vezérigazgatója. "Fogyasztói stratégiánk természetes lépése, hogy az előfizetések és a digitális képességek kiépítésével javítsuk bevételeink minőségét."

A DMGT az elmúlt években kiválasztott akvizíciókkal építette fel kiadói portfólióját, beleértve a két évvel ezelőtti 49,6 millió font értékű vásárlást is. Gray korábban 2005-ben vásárolta meg a Times Educational Supplement-et (TES), Rupert Murdoch News International-től (ma News UK) 235 millió font értékben, az Exponent támogatásával.

Majd 2018-ban a Time Inc UK ügyvezető elnökévé nevezték ki őt, akinek a Country Life és a Woman's Weekly is birtokában van, bár onnan fél év után távozott.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!