mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szántó Gábor
Szántó Gábor
DDB Reklámügynökség
Head of Innovation and Digital


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Esztétikus térkő = esztétikus udvar? Rend a lelke mindennek! (x)
2021-04-20 07:31 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Amikor az udvarunk rendezésén elmélkedünk, természetes, hogy elgondolkozunk a térkő lerakásán is.

Ez ugyanis egy olyan praktikus, de egyben esztétikus megoldás, mely számos előnnyel jár amellett, hogy szép.

Ma már szerves részét képezi az esztétikus udvarnak a kifejezetten szép és igényesen lerakott térkő is. Gondoljuk egy kicsit végig közösen, hogy milyen előnyökkel járhat az Ön számára is a jó térkőválasztás.

Rend a lelke mindennek!

Nincs is annál kiábrándítóbb, mint egy elhanyagolt udvar. Amikor a sok lom egymás hegyén-hátán áll, semminek nincs meg a helye, ahol kiesik a kezünkből, ott növi körbe a fű. Tudom, hogy nagyon negatív képet festettem le, de ez nem véletlen. Ugyanis számos porta így "épül fel", ami azért valahol nagyon elszomorító.

De ez közel sem jelenti azt, hogy az Ön portájának is ilyennek kell lennie! Sőt! Legyen az Öné olyan, amilyet az összes szomszédja és ismerőse szeretne magának. Az ehhez vezető út a tervezéssel kezdődik. Először is meg kell tervezze, hogy mire szeretné használni az udvarát, mert ez fogja meghatározni, hogy milyen alapanyagokat használhat.

Ha elég nagy az udvara mindennek, akkor csak azt kell kitalálja, hogy mi hol legyen. Ha viszont kicsi a telek, akkor el kell döntenie, mi fér el és mi nem.

A megfelelően megválasztott térkő = harmónia!

Ha megvan a tervezéssel, és már tudja, hogy mit hova szeretne, jöhet az anyagok kiválasztása. Jó minőségű gyep, murva, kis kavicsok vagy térkő? Van egy jó hírem: ez mind-mind megfér egymás mellett! Arra kell azonban törekednie, hogy minden megfelelő minőségű és egymással harmonizáló legyen.

Ha a térkőválasztékot megnézi, láthatja, hogy számos választási lehetősége van. Akár többféle is lerakásra kerülhet az udvarába, nincs olyan szabály, hogy csak egy fajtát lehet használni. Arra viszont figyeljen, hogy megfelelően harmonizáljanak a különböző anyagok. Ajánlom figyelmébe például a Barabás Téglakő különböző típusait, melyekben garantáltan megtalálja, amit keres. Számos szín és méretvariáció közül választhat, melyeknek számos felhasználási formája van. Tökéletes lesz a harmónia, ha ezt használja garázsfeljáróként, grill- és szalonnasütő szigethez, díszkúthoz, sőt akár még a kerítéséhez is.

Praktikusság, esztétika és egyedi igények

Döntsön bármilyen kialakítás és bármilyen térkő mellett, a lényeg, hogy az Ön egyedi igényeinek megfelelően alakítsa ki udvarát. Érdemes szakember segítségét is kérni, legalább egy (vagy több) látványterv elkészítésében. Így könnyebb lesz elképzelni a végeredményt, és könnyebben dönt majd az egyes tervek között.

A tervezésnél gondoljon arra, hogy minél praktikusabb legyen a kialakítás amellett, hogy az esztétikának is fontos szerepe legyen. Legyenek meg a megfelelő utak járműveknek és a gyalogos közlekedéshez egyaránt! Fontos, hogy a kész udvarát ne rombolja szét pillanatok alatt egy esősebb hét után. Valósítsa meg álmai udvarát!További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!