mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Mandalina Rita
Madalina Rita
Flow PR
újmédia stratéga, vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Fejlesztések és újdonságok az online számlázókban
2021-04-20 11:28 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ma már az online számlázó programok nem csak a számlák gyorsabb és egyszerűbb kiállításában nyújtanak segítséget.

Jó néhány fontos extra funkció is elérhető a segítségükkel, melyekkel rengeteg idő spórolható.

Milyen funkciókra gondolunk pontosan? Az alábbiakban összegyűjtöttük a leghasznosabb extrákat, amelyekkel megkönnyíthető a munkavégzés.

A legjobb online számlázó programok átlátható számlalista oldallal és kétnyelvű számlasablonnal rendelkeznek. Továbbá extra funkcióként API-n keresztül is lehetővé teszik a módosító számlák kiállítását. Mindemellett pedig biztosítják, hogy a számla típusa megjelenjen az adatexportban és azt is, hogy a számla tartalma XML-ként csatolható legyen a PDF mellé. Mutatjuk részletesen, hogy mit jelentenek pontosan az említett funkciók.

A plusz funkciókkal rengeteg idő spórolható

A mai igényeknek megfelelő online számlázóknál fontos, hogy a számlalisták használata egyszerű legyen. Könnyen használható szűrőkkel, ki- és bekapcsolható diagramokkal, egyértelmű NAV-ikonokkal, valamint látványos számlastátuszokkal és -értesítésekkel kell rendelkezniük.

Továbbá hasznos lehet, ha kétnyelvű számlasablont biztosítanak, melyen angol nyelven is megjelennek a feliratok. Így a külföldi vevők is könnyen megértik a magyarul kiállított bizonylatokon szereplő szöveget.

Van olyan számlázó program, ami minden plusz funkcióval rendelkezik

Jól jön, ha az online számlázók lehetővé teszik, hogy az adatexportban készített XLSX és CSV fájlokban megjelenjen a kiállított számla típusa, vagyis az, hogy hagyományos vagy elektronikus. Mindemellett minden felhasználó számára hasznos, ha az online számlázó programok lehetőséget biztosítanak módosító számla kiállítására. Továbbá arra is, hogy ezek a bizonylatok API-n keresztül is elkészíthetőek legyenek.

A módosító számlák kiállítása akkor szükséges, ha elírás történt, vagy lemaradt valami a bizonylatról. A Billingo online számlázó program nemcsak a módosító számlák kiállítását teszi lehetővé, hanem a cikkben felsorolt összes extra funkcióval rendelkezik.

A számla tartalma XML-ben is mellékelhető a PDF-ben lévő bizonylat mellé

A plusz funkciók között kiemelt fontosságú, hogy a PDF-ben lévő számlák mellé csatolható legyen azok tartalma XML formátumban. Ez azért jó, mert megkönnyíti a felhasználó munkáját és időt spórol neki. Ráadásul ez nemcsak az adatok tárolását teszi kényelmesebbé, hanem azok felhasználását is.

Mit is jelent ez pontosan? Ezzel a funkcióval egy PDF fájl segítségével egyszerre tölthetőek le és továbbíthatóak az ügyfél részére az adatok és a számlakép. Az ügyfél pedig egyszerűen és gyorsan letöltheti a bizonylatértesítő e-mailből.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!