mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Gáll Zsolt
Insomnia Middle East WLL
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hová lehet napelemet telepíteni? (x)
2021-04-20 14:58 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A napelem rendszerek telepítésének első lépése az, hogy meghatározzuk, hová lehet napelemet telepíteni az adott ingatlanon vagy annak közelében.

Az esetek nagy százalékában a tetőre kerülnek a panelek, azonban ha a tájolás vagy a hely nem megfelelő, akkor is 90 százalékban megoldható a hatékony áthidalás.

Azt hihetnénk, hogy csakis a déli tájolású és optimális dőlésszögű tetők felelnek meg a napelemek működésének. Azonban a tetőszerkezet bővítésével, felújításával könnyen el tudjuk érni az ideális körülményeket. És ha egyáltalán nincs lehetőség a változtatásra, még akkor se csüggedjünk. Hiszen az udvaron, a ház falán is el lehet helyezni a paneleket úgy, hogy nem érheti őket kár, például egy elkallódott labda, stb.

Számít a ház tájolása és a tető teherbírása?

Ha északi tájolású a tető, akkor alternatív elhelyezést kell találni. Ha nagy fák, esetleg magas szomszédos épületek árnyékolják le a tetőszerkezetet, az is gondot jelent a napelemek hatékonyságát illetően. A dolgot tovább nehezíti, hogy nemcsak a jelenre hanem a jövőre is gondolni kell a tervezéskor. A környező fák növekedési üteme vagy a jövőben megépülő házak is befolyásolhatják a napelem rendszer működését.

Szerkezeti szempontból figyelembe kell venni a tető teherbírását, hiszen egy másfél mázsás plusz terhelést jelent egy ilyen rendszer a tető számára. Ha felújításra szorul, akkor ez némiképp drágíthatja a napelemes rendszer árát, és a beüzemelés idejét is növelheti. Ezt hozzá kell számolnunk, de azt látjuk, hogy legtöbben szívesen végeztetik el a két munkálatot egyszerre. Ennek az oka, hogy két legyet lehet ütni egy csapásra: új tető és ingyen villamosenergia a háztartás számára.

Ezenkívül érdemes azt is számításba venni, hogy a jövőben milyen módon változhat az energiaigényünk. Ahhoz kell méretezni a most felszerelendő rendszert is.

Lényegében akár magas vagy alacsony dőlésszöggel rendelkező, déli, keleti vagy nyugati tájolású a tetőzet, szinte minden esetben van megoldás. Nem kell letennünk a napelemek nyújtotta előnyökről, ha nem ideálisak a fent említett körülmények.

Ki mondja meg, hogy hova telepíthető a napelem rendszer?

Az igaz, hogy egyedül nem érdemes hozzáfogni egy ilyen rendszer telepítésének, hacsak nem vagyunk ebben jártasak. De ha ez így is lenne, akkor is szükség lesz pár emberre, aki segít a telepítésben.

Vegyük az általános esetet: ingyenes ajánlatot kérünk egy cégtől, amely napelem rendszerek telepítésével és üzembe helyezésével foglalkozik. Olyan céget válasszunk, ahol teljes körű szolgáltatást nyújtanak, és akár pályázati lehetőségekben is segíteni tudnak. Ez jelentősen megkönnyíti a munkát, és a költségeket is csökkentheti.

A legtöbb cég a legjobb minőségű termékeket ajánlja, hisz az ő érdekük is a hosszú távú befektetés sikeressége. A szerelő brigádok azt szeretnék, hogy mi elégedettek legyünk, és az élettartam 20-30 éve alatt megbízható partnerként támaszkodhassunk rájuk, így a Solar Zone napelemes rendszerek telepítése során prémium termékeket használ.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Alfa együttható

Coverage (COV)

Break

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés
2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!