mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Berényi Konrád
Berényi Konrád
Onlinemarketing.hu Kft.
vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A hagyományos eszközök ideje rég leáldozott, íme az érintésmentes lázmérő! (x)
2021-05-14 09:13 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Drága anyukák és apukák! Hadd fessünk le egy kellemetlen pillanatot az életetekből. A kicsi szemetek fénye arcáról lehervadt a mosoly, mert nem érzi magát jól.

Valószínűleg láza is van. Mihez nyúltok, hogy ezt ellenőrizzétek? Egyértelmű, hogy a lázmérőhöz.

A hagyományos darabokat azonban a kisebbeknél nehéz használni, a nagyobbak pedig könnyedén manipulálják a készüléket. Az érintésmentes lázmérők azonban minden társuknál pontosabb eredményt adnak, pillanatok alatt.

Az érintésmentes lázmérő, azaz az iskola-undoritisz legmegbízhatóbb detektora

A fentebb említett betegség bizony nagyon csúnya. Általában iskolásoknál, de előfordul, hogy már az oviban is előkukucskál a semmiből. Gyakran azért jelentkezik, mert megérzi a közelgő dolgozat, számonkérés vagy épp egy, a gyerkőc számára kellemetlen esemény közeledtét. Természetesen, hogy tudd, a kicsi tényleg beteg-e, vagy csupán nem akarásról van szó, az első lépés mindig a láz ellenőrzése.

A hagyományos hőmérőt alapvetően minden gyerek megtanulja manipulálni - már nagyanyáink is tudták, pedig nekik még a higanyos verzió volt otthon -, így ebben lehet a legkevésbé megbízni nagyobb gyerek esetében. A fülben mérő már bajosabb manipulálás szempontjából, ám félő, hogy fájni fog a kicsinek, ha használjátok, vagy épp kiesik mérés közben.

Ha nem iskola-undoritiszról, hanem komolyabb bajról van szó, akkor sem szerencsés a hagyományos darabokat használni. Egy baba lázát ráadásul szinte lehetetlen kényelmetlenség és krokodilkönnyek nélkül megmérni.

A betegségek megmentője, a szülők megbízható barátja: az érintésnélküli hőmérő

Ezek a hőmérők, ahogyan azt a nevük is mutatja, anélkül képesek megmérni a lázat, hogy hozzájuk kellene érni. Csupán a gyermek homlokához emeled, kattintasz vele, mint egy pisztollyal, és máris láthatod, mi újság a kis beteg testhőjével.

A legkisebbek esetében így nem kell kellemetlen helyeket szurkálni, a nagyobbak nem tudnak a takaró alól magukban kiröhögni. Ezek a lázmérők megbízhatóak, nagyon sok modern orvos használja a rendelőben is.

Házi praktika, ha tényleg beütött a krach

Természetesen van olyan, hogy a gyerkőc nem hazudik és tényleg beteg. Ilyenkor elő kell venni nagyanyáink módszerét. Természetesen minden alkalommal ki kell kérni a gyermekorvos véleményét, ám a következő praktikákkal a két leggyakoribb baj tüneteit csillapíthatod!
 
  • Pocakfájdalmak: a lehető legszárazabb ételek kellenek: keksz, üres pirítós. Kísérőként pedig a csodalötyi: kóla, ám nem akárhogy. Mindenképp bugyogtassátok ki belőle a szénsavat, ez utóbbi ugyanis minden bántalmat felerősít.
  • Megfázás: a legfontosabb, hogy megemeld a C-vitamin bevitelt, és esetleg D-vitamint is tegyél mellé. Előbbiből betegség esetén 500 mg/nap helyett 1000-1500 mg a megoldás, míg utóbbiból 2000 mg szükséges.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!