mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vaszily Miklós
Vaszily Miklós
ECHO
vezérigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Integrációs megoldások haladóknak (x)
2021-05-14 11:59 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Melyik rendszer motorja alkalmas arra, hogy egységes felhasználói élményt tudjon nyújtani több adatforrásra épülve? Természetesen a Drupal.


A szabványintegrációs megoldások használata elengedhetetlen, mint a webservices, az xml-rpc, a JSON és az active directory.

Az integrálást az Integral Vision csapata egyirányú vagy adott esetben akár kétirányú kapcsolat felépítésével valósítja meg, mindezt teszik a korábban már feltérképezett adatforrásokkal adatbázis-, alkalmazás- vagy folyamszinten.

Merre tart a Drupal fejlesztés? Mit hoz a jövő?

A mobileszközök betörésével több intézmény esetében megtörtént az a furcsa helyzet, hogy intézményen belül több, egymástól függetlenül működő mobilalkalmazás és webalkalmazás is létrejött. Ezek működtetése nem minden esetben bizonyult hatékonynak.

A Drupal azonban időközben jól kiforrott integrációs platform lett. Segítségével különböző formátumú és struktúrájú adatbázisokban tárolt adatok is kinyerhetők. A Drupal támogat minden olyan integrációs szabványt, mely széles körben elterjedt. Ennek köszönhetően az intézményi rendszereket könnyen közös nevezőre tudják hozni a webfejlesztők.

Miben rejlik a Drupal sikere?

A rugalmasság és a sokrétűség az a két fő tulajdonsága a Drupalnak, ami ennyire sikeressé teszi. Képes számos alkalmazás vezérlőpultjaként funkcionálni, egy igazán rövid idő alatt bevethető szerkesztőségi rendszerről beszélünk.

A világháló manapság egyfajta virtuális élményt nyújt a felhasználók számára, melyen keresztül szolgáltatások széles palettája érhető el. Éppen ezért nem elégséges egy weboldalt létrehozni csupán, hanem arra kell törekedni, hogy valódi élményt lehessen nyújtani a látogatóknak, melyet különböző weboldalak összekapcsolódó hálózata képes megadni.

Kulcsfontosságú tényező az egyes önálló, online elérhető szolgáltatások összecsatlakoztatása. Ahhoz, hogy egy felhasználót elégedetté lehessen tenni, nélkülözhetetlen az egyes rendszerek integrálása.

Hogyan tovább?

Az önálló, egymástól elkülönítetten üzemelő rendszerek integrációjának megvalósítását nem könnyíti meg az, hogy már egy közepes intézményben is jelen van a felelősségi körök megosztása és a nem egységes költségvetés.

A 2010-es években kezdődő Big Data korszaka során olyan hihetetlen mennyiségű adatmennyiség áll rendelkezésre, amely új korszakot nyitott mind a dizájn, mind az orvostudomány, a marketing vagy éppen a szoftverfejlesztés szempontjából. Bár már javában a 2020-as években vagyunk, tulajdonképpen még mindig ennek a korszaknak a hajnalán tartunk, így még nincs elkésve senki, aki most fedezi fel ezeket az értékes lehetőségeket.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!