mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Király András
Király András László
The Cook Kft.
projekvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Így használd helyesen a kerékpár külső gumi méretét (x)
2021-05-24 09:15 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Te honnan tudod, hogy milyen méretű bicikliabroncsra van szükséged? Igazán zavarba ejtő az a rengeteg szám a külső gumikon.

Nem csoda, ha teljesen meg vagy zavarodva, hogy vajon melyik szám mit jelöl, és melyik vonatkozik a gumi méretére. Rossz hírünk van: mindegyik! A jó hírünk pedig az, hogy a Bikepro.hu kerékpár webshop segít eligazodni a különböző méretezések között.

A külső gumi méretének meghatározása pofonegyszerű

Az abroncsokon található rengeteg szám a különböző szabványok szerinti méreteket jelöli. Iszonyatosan túl van bonyolítva ez a téma, miközben a lényeg tényleg nagyon egyszerű. A kerékpár külső gumijának méretét ugyanis tökéletesen meghatározza az alábbi két paraméter:
 
  • a peremátmérő (mm) egy konkrét szám, amihez muszáj alkalmazkodnia az új abroncsnak. Ez a méret ugyanis a felni belső peremei közötti távolságot mutatja, vagyis a felni belső peremének az átmérőjét: erre fekszik fel a külső gumi pereme.
  • a gumiszélesség (mm) viszont változó érték lehet, a gumiban lévő nyomástól, a felni szélességétől, vagy akár az abroncs texturájától függően.


Miért vannak ezek a különböző bonyolult elnevezések?

Ilyen kérdések esetén kész szerencse, hogy létezik egy olyan szakértő brigád, amelyik minden - de tényleg MINDEN - kerékpárral kapcsolatos kérdésre csípőből tudja a megoldást. A Bikepro.hu csapata részletes választ ad minden olyan kérdésedre, amit régóta szerettél volna megtudni a bringákról. Rengeteg infót és érdekes olvasmányt találhatsz a honlap blogcikkei között, de készséggel állnak rendelkezésedre telefonon is. Boltjukban pedig a kerékpárok és alkatrészek legnagyobb hazai választékából válogathatsz.

A Bikepro.hu kerékpár webshop profizmusa például azon is tetten érhető - ha már az abroncsok méretezéséről beszélünk -, hogy a náluk kapható minden külső és belső gumi, valamint felni leírásában egyértelműen megjelölik a különböző szabványok szerinti méretezést. Sőt, még a webshop Kereső funkciója is tartalmazza ezt a paramétert. Így aztán könnyedén megtalálod a kerékpárodhoz tökéletesen passzoló gumikat, és megúszod a rossz méretű abronccsal járó felesleges kínlódást.

Melyik külső gumi méretezést érdemes használnod?

Bár a gyártók tradicionális okokból továbbra is különböző típusú elnevezéseket alkalmaznak a gumik méretének megjelölésére, a legjobban akkor jársz, ha az ISO - vagy más néven ERTRO - méretezést használod. Ez a megjelölés pontosan a fenti két paramétert adja meg, mm pontossággal. Az első szám kétjegyű értéke a külső gumi szélességét jelöli (tudod, amelyik rugalmasan kezelendő), míg a második szám háromjegyű értéke a peremátmérőt tartalmazza (ez fix érték, ezen ne változtass).

Reméljük, hogy sikerült tisztába tenni számodra ezt a fogas kérdést. Ha szívesen olvasnál további hasznos tudnivalókat a bringádról, akkor látogass el a cég oldalára, és merülj el az érdekes és izgalmas olvasmányokban, hogy Te is profi szakértő lehess.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!