mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Brindza Gábor
Brindza Gábor
Madhouse
Termékfejlesztési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Elektromos autó töltése: hol, hogyan? (x)
2021-05-26 06:08 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Amikor egy elektromos autó töltéséről esik szó, talán egyből a hatótáv jut mindenki eszébe. Minél nagyobb a hatótáv, annál ritkábban kell tölteni ezeket az autókat.

Viszont biztos, hogy ez a legfontosabb? Biztos, hogy a minél nagyobb hatótáv a cél? Nem elég a megfelelően kiépített töltőhálózat? Egyáltalán hol tudjuk tölteni az elektromos autónkat? Lássuk!

Hatótáv vs. töltési lehetőségek

Akkor van szükségünk nagy hatótávra, ha például le akarunk menni Horvátországba nyaralni. Ilyenkor természetesen jó, ha minél nagyobb hatótávval rendelkezik az elektromos autónk, amivel megyünk. A ma elérhető gépkocsik kb. 300-500 km-es hatótávval rendelkeznek. Ebből, ha csak a 300-at is vesszük alapul, akkor is elég lesz maximum két alkalommal megállnunk Budapesttől a tengerig. Ezt pedig akkor is megtennénk a hosszú úton, ha nem elektromos autóval mennénk, igaz?

Szóval a hatótáv talán mégsem az elsődleges szempont. Sokkal fontosabb talán a megfelelően kiépített töltőponthálózat, valamint a töltési sebesség. Bár ezekben mindenképp van még hova fejlődnünk, de azért látható, hogy jó az irány, és egyre több a töltő az országban. Nézzük meg ezeket a töltőket, illetve az összes töltési pontot, hogy lássuk, mennyi lehetőségünk van az elektromos autónk feltöltésére.

Töltés útközben

Számos szolgáltató kínál már útközbeni töltési lehetőséget. A Tesláknál például ott vannak a csak Teslák számára elérhető, szupergyors töltésre alkalmas Tesla Superchargerek. Azt például tudtad, hogy a 101 EV Parknál bérelhetsz Teslát, melyhez automatikusan kapsz ingyenes Supercharger töltési lehetőséget is? Azért nem mindegy. Egyébként a Tesla van olyan intelligens, hogy előre megtervezi magának, hogy mely pontoknál kell megállnod tölteni, hogy zökkenőmentes utad legyen.

Továbbá több applikáció is a segítségedre siet, ha töltési pontokat keresnél. Ott van például a PlugShare vagy a Töltőpont.eu applikációja is, melyekben az ország szinte összes pontja elérhető egy virtuális térképen feltüntetve.

Ma már elég sok lehetőséget találsz útközben a töltésre. Például számos hazai áruházlánc is biztosít töltési lehetőséget vásárlói számára. Így akár egy bevásárlást is össze tudsz vele kötni. De találhatsz töltési lehetőséget mélygarázsokban, plázáknál, nagyobb benzinkutaknál egyaránt. Így akár a belvárosban is nyugodt lehetsz, közben pedig intézheted a dolgaidat.

Töltsd az autód nyaralás közben is

Te nyaralsz, strandolsz vagy túrázol, az autód pedig töltődik. Jól hangzik, igaz? Márpedig egyre több olyan szálláshely van az országban is, ahol a járműveinket is tudjuk tölteni. Ez egy plusz vendégcsalogató szolgáltatása lett a szálláshelyeknek, amiről érdemes tudni.

Otthoni töltés

A legegyszerűbb módja a töltésnek, ha otthon "tankolod" az autódat. Ehhez szereltess fel egy otthoni töltőt, és élvezd az otthon kényelmét!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!