mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Gombos Zsolt
Gombos Zsolt
Online Marketing Akadémia
OMA alapító tréner, Facebook-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hogyan előzd meg hatékonyan a csontritkulást és gondoskodj vázrendszered egészségéről? (x)
2021-05-27 06:50 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A csontritkulás manapság már világszinten népbetegségnek számít, elsősorban a változókorba lépő és afelett lévő nőket érinti.

Az oszteoporózis azonban könnyen megelőzhető lenne megfelelő táplálkozással, testmozgással és minőségi táplálékkiegészítők bevitelével egyaránt.

Csontritkulásról akkor beszélhetünk, amikor a vázszerkezet mésztartalma és tömege folyamatosan és fokozatosan csökkenni kezd. A csontok anyaga ekkor üregesedésnek indul, ebből az okból kifolyólag megnő az esélye a spontán csonttörésnek is.

A csontritkulás és a vázrendszer

Leggyakrabban a csukló- és a combnyak területén fordulnak elő apróbb törések, és jelentősebb balesetek nélkül is összerogyhatnak a csigolyák, amelyből kifolyólag látványosan romolhat a testtartás is. Összességében a vázrendszer állapotára nem fordítunk elegendő figyelmet a mindennapokban. Így megvárjuk, amíg spontán törések vagy idült gerincfájdalom nem alakul ki.

Azonban a vázrendszer testünk fizikai létesülésének szilárd alapja, így kiérdemelné a megfelelő figyelmet és gondoskodást.

Az ember csontrendszerének összetétele 30 éves kor körül a legsűrűbb, majd az idő múlásával veszít fokozatosan a minőségéből. Ekkor a csontlebontásért felelős sejtek működése fokozódik a csontképző sejtek munkájával szemben, és a természetes csontvesztés mértéke sokkal inkább felgyorsul, és kezdetét veszi az oszteoporózis.

Kezdetben alig észrevehető jelek mutatkoznak meg, aminek köszönhetően minél gyakrabban szükséges orvoshoz járni és vizsgálatok által pontos és megfelelő diagnosztikát felállítani. Ezáltal feltérképezésre kerül a csontok minőségi állapota.

Hogyan gondoskodj a vázrendszer egészségéről?

Az oszteoporózis nem egy elkerülhetetlen állapot, amitől rettegni kell, de ennek ellenére is lényeges felismerni a kezdeti fázisban, hogy a folyamat lelassítható, valamint visszafordítható legyen. A megelőzés és a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel egyaránt kulcsfontosságú. Így amikor teljesen egészségesnek érezzük magunkat, akkor is érdemes bizonyos időközönként megvizsgálni csontjaink sűrűségét.

Mindemellett pedig figyelni kell a pozitív állapot fenntartására és az immunerősítő életmód elemeinek a gyakorlására egyaránt. Mindez magába foglalja a rendszeres testmozgást, a vitamindús étrendet és a természetes immunerősítő és az erős csontozat kialakításáért felelős vitaminok szedését, mint amilyen a Marnys D3-vitamin tartalmú csepp is.

Mindemellett pedig kerülni kell az alkohol, a koffein, a cigaretta és a túlzott cukorfogyasztást egyaránt. Valamint az egyoldalú táplálkozás elemeit is mellőzni szükséges.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Elérés (Reach)

Break

Reception Share (RSH%)

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés
2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!