mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Bőrcipők változatos kínálata - kulisszatitkok a bőr lábbelikről (x)
2021-06-17 10:56 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Mindenki tudja, hogy egy cipő sem olyan tartós, mint a bőrcipő. De mi az oka annak, hogy annyian rajonganak ezért az anyagért? Nos, ez tulajdonképpen számos indokkal magyarázható.

A természetes bőr például légáteresztő, a formája pedig a láb hőmérsékletéhez igazodik. Az már csak hab a tortán, hogy nagyon kényelmes a belőle készült lábbeli. A bőr igazából különféle folyamatokon megy át, mire végül cipő készül belőle. A következő cikkben kicsit utánajárunk az anyag tulajdonságainak, és néhány egyedi cipőt is megemlítünk majd!

Hogyan készül a bőr?

A folyamat úgy indul, hogy eltávolítják az anyag felesleges részeit, ezután megtisztítják és vegyileg fellazítják. A következő lépés a cserzés, vagyis cserzőanyagokkal professzionálisan kezelik, hogy a nyersbőrből készbőr legyen.

A vizes kikészítés része a különféle vegyi anyagokkal történő kezelés, tehát a festés, a zsírozás, az utáncserzés és az impregnálás kerül előtérbe. Végül jöhet a szárítás és a filmképző anyag felvitele, a fedőfestéssel pedig kikészítik az anyagot.

Különbség bőr és bőr között

Az emberek sokszor bele sem gondolnak, hogy a bőrnek is számos változata van. A szakmában ismert például az antik bőr, az antilopbőr, de a velúr-, a nappa-, a nubuk-, valamint a lakk-, kígyó-, bélés- vagy sevróbőr is.

Tulajdonképpen mindegy, milyen típusú a bőr, hiszen garantált a hosszú távú alkalmazás. Azonban arra oda kell figyelni, hogy kellő ápolást kapjon bőr lábbelink, ugyanis ez is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy meddig lesz velünk kedvenc cipőnk.

A LifeStyleShop elegáns férficipői között megtalálhatod a tökéletes a darabot, a többi pedig már rajtad múlik! Kínálatukban különféle fazonú lábbeli elérhető, hogy mindenki stílusát teljessé tegyék a lábbelik!

Hogyan ápoljam a bőrcipőt?

Ha esős időt követően szeretnénk tisztítani a lábbelit, akkor először mindenképpen szárítsuk ki! Ehhez türelmesnek kell lennünk, ne próbáljunk gyorsan végezni ezzel a résszel! A radiátor közelében hagyott cipő bőr anyaga ugyanis könnyen megkeményedhet.

Amennyiben már megszáradt a lábbeli, akkor jöhet a tisztítás, persze ezt is csak szárazon szabad elvégezni, egy cipőkefével! Ahhoz, hogy a bőr színét megújítsuk, bőrápolóra is szükség lesz. Erre a célra a lanolin- és méhviasztartalmú boxok vagy cipőkrémek alkalmasak. Miután a felvitt ápoló megszáradt, akkor fényesítsük ki a felületet egy puha ronggyal!

Vigyázz! Tudod, hogy nem minden bőr egyforma! A nubuk vagy velúr cipők ápolásához például speciális cipőápoló spray vagy hab szükségeltetik!

Végül ne feledkezz meg a megfelelő tárolásról sem, ami szintén fontos, ha valóban hosszú távra vetted a lábbelit!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!