mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Masszázsgyertyák alapanyaga - a sokrétű szójaviasz (x)
2021-06-17 12:49 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Napjainkban már csak elvétve találunk otthon gyertyákat, amelyeket olyan esetekre teszünk félre, ha netán az időjárásnak és a villamos szolgáltatásnak hála, elmegy az áram.

Ugyanakkor a gyertyagyújtás mindig is a meghittséget, a különleges hangulatot fogja árasztani. Nyugalmat, ellazulást sugall nemcsak a téli hónapokban, de a hűvös estéken is. Elterjedőben van a házi gyertyakészítés, melyhez szeretnénk néhány ötlettel szolgálni.

A szójaviasz előnyei

A hagyományos gyertyák paraffinviaszból készülnek, amelyek kőolaj-, azaz paraffinszármazékok. Igaz, hogy nem sokat használunk már belőlük, mégis tudni kell, hogy égésük során korom keletkezik, amely belélegezve szennyező, egészségkárosító hatású.

Ezzel szemben a szójaviasz GMO-mentes és környezetbarát, vegán terméknek számít, hiszen nem tartalmaz állati eredetű anyagokat és nem is tesztelték állatokon. Alapja a szójabab, amely biológiailag lebomló, megújuló anyag. A belőle készített gyertyák alacsony hőmérsékleten és sokkal tovább égnek, mint a paraffintartalmú társaik.

Szójaviasz felhasználási területei

A szójaviasz kiváló alapanyagul szolgál különféle masszázs-, illetve ökogyertyák, szilárd parfümök készítéséhez. Növényi vajakkal és olajokkal, pl. shea vajjal társítva masszázs balzsamok is készülhetnek belőle. Ha a szójaviasz gyertyákba még illóolajokat is keverünk, nemcsak a gyertya lángjába feledkezhetünk bele, hanem élvezhetjük még az illóolajokból felszabaduló áramlatok okozta bódító hatásokat is.

A gyertyaöntés menete
 
  • Ha kiválasztottad azt az edényt, amelybe szeretnéd a gyertyát önteni, akkor mérd ki a szójaviasz mennyiségét, amelyet fel szeretnél használni.
  • Készíts vízgőzt és olvaszd fel felette a szójaviaszt (mintha olvasztott csokoládét csinálnál). Vigyázz, nehogy felforrjon!
  • A tégelyt, amelybe teszed majd a gyertyát, használat előtt kicsit fel kell melegíteni, mivel ha hideg marad, túl gyorsan hűl le a viasz.
  • Válaszd ki a kedvenc illatodat, és a felmelegített szójaviaszt hagyd hűlni egy kicsit, majd cseppents belőle! Ha az eredeti fehér árnyalat nem tetszik, akkor színezheted is.
  • Kanócok közül választhatsz fakanócot, azt talppal érdemes megvenni vagy pamutkanócot, amelyet kis olvadt viasszal rögzíts az edényed aljához.
  • A lehűlt viaszt óvatosan (az edény még meleg lehet) öntsd bele a tégelybe, majd várj néhány órát, akár egy napot, hogy megdermedjen.


Égő gyertyákat sose hagyj őrizetlenül, főleg gyermekek, kisállatok közelében! Bármilyen receptet készítesz el, előtte mindig végezz próbát! A szójaviasz egy nagyon könnyen kezelhető anyag, bátran kezdj el vele dolgozni akkor is, ha még csak kezdő vagy!

A Soapcenter nemcsak szójaviaszból készített termékekhez nyújt segítséget. Bármilyen natúrkozmetikumhoz kínál többek között bázisolajakat, szappanalapokat, növényi vajakat, 100% tisztaságú illóolajokat, sőt még tisztítószerekhez is alapanyagokat. Böngéssz bátran kedvedre, és ha kérdésed van, keresd őket a weboldalukon!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!