mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Válasszunk kilincset! (x)
2021-06-17 15:58 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Bizony, még a kilincsekből is nagyon sokféle létezik, és egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket választjuk.

A választásnak természetesen van egy erős esztétikai oldala is, amely főleg beltéri ajtóknál szokott az elsőrendű választási szempont lenni. Ugyanakkor a bejárati ajtó esetében is fontos, hogy passzoljon az ajtóhoz, hogy mutatós legyen.

A külcsín mellett azonban érdemes figyelni a belbecsre is, arra, hogy megfelelő funkciói legyenek. Természetes, hogy fontos szempont ezek mellett a kilincs ára is, de érdemes nem kizárólag ennek alapján szűrni a lehetőségek között. A kilincs esetében ugyanis pontosan olyan fontos a minőség kérdése, mint ahogy egy ajtó vagy a hozzá választott zárbetét esetén is elsőrangú szempont.

Mi alapján válasszunk?

A kilincs választásakor fontos figyelembe vennünk az ajtó anyagát. Egy faajtó esetében még kisebb az esély a hibázásra e tekintetben, de egy műanyag ajtónál vagy egy fémből készült változat esetén nagyon fontos, hogy az ajtó anyagához tervezett kilincs kerüljön a kosarunkba.

Másik fontos szempont a választásnál, hogy melyik irányba nyílik az ajtó, ugyanis a legtöbb kilincs esetében jobbos és balos változat is elérhető. Vannak olyan kilincsek is, amelyeknél nincs jobbos-balos változat, ezek mindkét nyitásirányú ajtóhoz megfelelnek. Jellemzően ezeket a kilincseket a zárás előtt fel kell húzni. Szintén függetlenek az ajtó nyitásirányától a gombos változatok, amelyeket azonban többpontos zárakhoz nem lehet használni.

Talán nem is gondolnád, de a kilincs választásával is tehetünk az otthonunk biztonságának megerősítéséért. A biztonsági kilincset olyan csavarokkal szereljük az ajtóra, amelyet aztán kívülről nem lehet leszerelni anélkül, hogy a komolyabb erőfeszítés, illetve a rongálás elkerülhető lenne, ezért aztán a betörő nagyobb valószínűséggel választ könnyebben kinyitható célpontot. Ezenfelül törésvédő pajzsot is választhatsz a kilincshez, amely képes még tovább fokozni a biztonságot, és abban az esetben is megakadályozza a zártöréssel történő behatolást, amikor a meglévő ajtóba nem lehet olyan zárbetétet szerelni, amely ne lógna ki túlságosan.

Érdemes szem előtt tartani azt is, hogy hova szánjuk az adott kilincset. Hiszen más funkciókat várunk el egy erkélyajtó, egy teraszajtó, egy beltéri ajtó, s megint mást egy bejárati ajtó esetén. A kilincsek funkciója mindig igazodjon a használathoz.

Találkoznia kell az ajtóra való felszerelhetőségnek az ajtón található furatokkal, és az adott kilincs méreteinek ezeknek kell megfelelnie.

Természetesen az is fontos, hogy szép legyen

A kilincs esetén nem feledkezhetünk meg a külleméről sem, hiszen fontos része az ajtónak. Szerencsére e tekintetben bőséges kínálatból választhatjuk ki a nekünk leginkább tetsző, illetve az ajtónkhoz és az otthonunkhoz leginkább passzoló darabot.

A kilincs stílusa lehet rusztikus, klasszikus, modern, hogy csak a legáltalánosabb dizájnokat említsük, s emellett többféle színben is választhatod.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!