mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Szerver hoszting: kinek és miért jó? (x)
2021-06-17 16:09 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A szerver hosztingot magyarosabban szerver elhelyezésként lehetne definiálni.

Elsősorban azoknak lehet érdekes ez a szolgáltatás, akik saját szervert szeretnének magukénak tudni, ám saját szerverterem építésére még nem vállalkoztak.

Akkor is jó ötlet szerver hosztingban gondolkodni, ha az aktuális szerver nem éri el azt a megbízhatósági szintet, ami elvárható volna. Nem utolsósorban a költséghatékonyság is komoly érv e mellett a megoldás mellett, főleg manapság, amikor mindenki a szokásosnál is jobban törekszik a takarékos és hatékony működésre a kialakult nehéz gazdasági helyzet miatt. Érdemes szánnod rá néhány percet, hogy kiszámold, faraghatsz-e így a költségvetésedből.

Hogyan működik?

A profi környezetről nem neked kell gondoskodnod, ha szerver hosztingra fizetsz elő. Szóval sem a megfelelő hőmérséklet, sem semmi más nem a te terhed lesz. Te az előfizetésért cserébe egy komplex szolgáltatást kapsz, amelynek számos előnye van.

Az egyik legjobb az egészben az, hogy ha egy szervered meghibásodna, akkor egy alkalmas bérszerverrel kicserélhető. Távoli irodák, helyszínek, számos pont közötti stabil kommunikációt tesz lehetővé a virtuális magánhálózat.

A helyi hálózatok és az egyéb rendszerek között a Site2site VPN integrált hang-, adat- és internetkapcsolatot biztosít. Akár üzleti alkalmazásokat is lehet futtatni rajta maximális biztonsági szint mellett.

Mit tartalmaz egy komplett szerver hoszting csomag?

A hazai RackForest esetében egy ötszámjegyű összegbe kerülő szerver hoszting csomag alapesetben tartalmaz egy szerverelhelyezést rack szekrényben, határozatlan futamidővel egy budapesti szerverteremben. Lehet szó akár 1U, akár 2U rack szekrény helyről.

Egy csomag részeként Gigabit Ethernet switch porttal, garantált 1 Gbit/s nemzetközi és belföldi internetkapcsolattal számolhatsz. 130 W tényleges áramfelvételt tartalmaz az előfizetés, körülbelül 450-600 W tápegységgel.

Ingyen jár egy IP konzol port és menedzsment IP cím, privát VLAN, valamint egy díjmentes IPv4 IP cím és reverse név. Nincs korlát annak tekintetében, hogy hány domainhez jár DNS szolgáltatás, a külső adatforgalomnak azonban 120 TB a teteje.

A redundáns áramellátás mellett nagy előny, hogy szervermeghibásodás esetén a bérszerverek azonnal igénybevehetők, így minimalizálhatók a veszteségek.

Milyen kiegészítő szolgáltatásokon érdemes elgondolkodni?

Akár már néhány száz forintért igényelhető extra teljesítmény, backup FTP tárhely és emelt szintű szervermonitorozás. Szintén a megfizethető kategóriában vannak az olyan kiegészítő szolgáltatások, mint a további 1U hely, a további IP címek és a Site2site VPN.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!