mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Lakfalvi Lívia
Lakfalvi Lívia
VIVA! Promóció
ügyvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Adójóváírásos nyugdíjbiztosítás - legyen kiegyensúlyozott a nyugdíjaskor! (x)
2021-06-29 05:49 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Sokszor hajlamosak vagyunk legyinteni egyet, messze van még a nyugdíjaskor, mégis érdemes már most elgondolkodni és előrelátónak lenni.

Remek lehetőség például az öngondoskodás szempontjából az adójóváírásos nyugdíjbiztosítás.

Kiegyensúlyozott nyugdíjaskor és pénzügyi stabilitás

A nyugdíj számítása a bejelentett munkával töltött idő alatti szociális hozzájárulás fizetése alapján történik. Minimálbér esetén ez nagyjából 30.000,- Ft körüli összeg, ami valljuk be, nem túl sok.

A magyar társadalmat tekintve elöregedés figyelhető meg, így ahhoz, hogy kiegyensúlyozott nyugdíjaskor elé nézzünk, és pénzügyi stabilitás jellemezze a jövőnket, az öngondoskodásra egyre nagyobb hangsúly kerül. Tudatosan terveznünk kell, előrelátónak kell lennünk a nyugdíjas éveinket illetően.

A jövőnk érdekében a takarékoskodás a jó megoldás, melyhez az államtól adójóváírást kaphatunk, a biztosító pedig ajándék jóváírással segít.

Az adójóváírásos nyugdíjbiztosítás egy nagyszerű megoldás

A nyugdíjbiztosításoknak több változata is létezik, melyekről érdemes teljeskörűen tájékozódni, szakember segítségét kérni a döntés meghozatalához, amelyben a Biztosításszakértő.com igazi támogatást jelent.

Egy nagyszerű megoldást kínál az adójóváírásos nyugdíjbiztosítás révén ahhoz, hogy a nyugdíjas években biztonságban érezhessük magunkat pénzügyi szempontból. Ennek alapja a befektetési egységhez kötött életbiztosítás, melynek két része van. Az egyik a megtakarítási rész, vagyis milyen összeget tudunk majd felhasználni, ami függ a futamidőtől, a havi félretett összegtől, igénybe vehető-e adójóváírás, mi az önhozamelvárás, és mekkora a TKM-je a választott biztosításnak. A másik rész - opcionális, de megfontolandó - az egészségbiztosítás.

Az adójóváírásos biztosítás megkötésénél felmerül a kérdés, az adójóváírás mégis mekkora összeg lehet, ki és mikor jogosult rá. A mértéke 20%, de legfeljebb 130.000 Ft lehet, és abban az esetben igényelhető, ha a munkáltató fizeti a személyi jövedelemadót, és nem KATA-s vállalkozók vagyunk. Mindemellett nincs három gyermekünk, és emiatt nem is fizetünk személyi jövedelemadót.

Miért válasszuk az adójóváírásos nyugdíjbiztosítást?

Van néhány kifejezetten nagy előnye, ha adójóváírásos nyugdíjbiztosítás mellett döntünk.

Az adójóváírással gyakorlatilag az aktív évek alatt befizetett adó egy része visszakerül hozzánk. Hozamot termel maga a megtakarítás, az évenkénti adójóváírás és a biztosító által adott ajándék jóváírás, mely a nyugdíjalapba kerül, és a nyugdíjaskor elérésével kézhez kapjuk. Megtakarítási kamatadó és szociális hozzájárulás fizetése alól mentesül a kedvezményezett a 10. év után.

Az adójóváírásos biztosítás megléte alatt összegyűjtött összeg a saját megtakarításunk lesz, amelyből biztosíthatjuk a normális életszínvonalat nyugdíjas korunkban is.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!