mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Brindza Gábor
Brindza Gábor
Madhouse
Termékfejlesztési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mitől lesz egy kanapé luxuskanapé? (x)
2021-07-10 14:34 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Egyáltalán mit nevezünk luxuskanapénak? Egyrészt az egyedi tervezésű design, másrészt a kiváló minőségű anyagok tesznek egy kanapét luxuskanapévá.

Persze ez a kérdés kicsit összetett, és a luxus fogalma is szubjektív. De nézzük, milyen ismérvek alapján tudunk magas színvonalú kanapét vásárolni!

Az ülőgarnitúra kiválasztása

A színvonalas kanapék esetében a már említett egyedi tervezés, prémiumminőségű anyagok és a plusz funkciók léte határozza meg azt, hogy luxuskategóriásnak tekintjük-e az adott bútort. Ha különleges kanapéra vágyunk, akkor fogalmazzuk meg pontosan az igényeinket és azt, hogy mit nevezünk luxusnak.

Fontos szempont a stílus, hiszen az egyedi formatervezésű kanapék kifejezetten különlegesek. Válasszunk bátran színes kanapét, és alakítsuk hozzá a helyiség színvilágát. Nagyon divatos ugyanis manapság a bátorság ilyen téren.

Ha igazán különleges ülőgarnitúrát szeretnénk, akkor válasszunk izgalmas formában és kialakításban készült darabot. Az egyszerűen elegáns bársonyból készült kanapék is nagyon ízlésesek, feltéve, ha illenek a lakás stílusához.

Méret és anyag

A kanapé mérete is egy olyan tényező, amely kihat annak árára és exkluzivitására is. Hiszen választhatunk egy óriási U-alakú kanapét a MyBútortól, amely meghatározza az egész helyiség hangulatát, stílusát és elrendezését, és rengeteg ülőhelyet nyújt vendégeink számára. Az ilyen kanapét kifejezetten luxuskategóriásnak is tekinthetjük, szinte már a mérete miatt is. Azonban ha ehhez magas minőségű kárpitozás, színvonalas formatervezés és egyéb kiegészítők is tartoznak, akkor a kanapé mindenképpen luxuskanapénak számít.

Az L-alakú kanapéval mérete okán hasonló a helyzet. Minél színvonalasabb a kialakítás, anyag és a design, és minél több extra funkcióval rendelkezik, annál nagyobb eséllyel nevezhetjük luxuskanapénak az adott darabot.

A kanapé anyaga is számít persze. A bársony most kifejezetten divatos, főleg mélykék és sötétzöld színben, de szinte minden színvilágban megállja a helyét. Különösen divatos jelenleg az a fajta, kissé nosztalgikus elegancia, amelyet a bársonykanapék sugallnak. Legyen kecses formatervezésű, antik hatású darab, amely köré ízléses és egyedi nappalit rendezünk be.

A bőr is exkluzív anyagnak számít, a fotelek, ülőgarnitúrák világában is. Hiszen kifejezetten elegáns anyag, mely egyedi hatást nyújt. Főleg a Chesterfield kanapék számítanak nagyon elegánsnak. Legyen szó egyenes kanapéról vagy U-alakú elrendezésről, a bőrkárpit nagyon hatásos lesz.

Mi a helyzet az extra funkciókkal? Extra funkciónak számít a kombinálhatóság, az ágyazhatóság is. De sok apró részlet is luxuskategóriájúvá tehet egy bútordarabot. Például egy fejtámla, egy pohártartó, állítható kartámla és sok egyéb, ehhez hasonló kiegészítő.

Hiszen a luxus sokszor a magas színvonalban, anyagminőségben, az apró, komfortos részletekben rejlik.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!