mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vámos-Hegyi Attila
Vámos-Hegyi Attila
Mediafon Kft., managing director
elnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Gyógyszer lehet a megfelelő gyerekcipő (x)
2021-08-16 07:10 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A gyermek fejlődésének egyik legfontosabb mérföldköve a járás elsajátítása. A szülőket aggódás fogja el, ha a bokák állása nem megfelelő, a lábboltozat íve és a lábszárak eltérnek a megszokottól.

A fejlődés első szakaszában gyakran csak természetes jelenség a deformitás. Olyan gyermekek esetében, akik még nem érték el a 2 éves kort, némi D-vitamin adag emeléssel és a megfelelő gyerekcipő kiválasztásával orvosolható a probléma.

A láb szerkezeti eltéréseinek kialakulása

A járást illetően a befelé dőlő boka az egyik leglátványosabb fejlődési rendellenesség. A kiváltó ok gyakran a gyerek testének egyenetlen növekedése, súlyváltozása lehet. Előfordul, hogy a hirtelen nyúlás során a láb ízületei, izmai nem követik egységesen a változásokat, és a láb statikai egyensúlya megbomlik. A testsúly a sarok belső részére terhelődik, és befelé forduló bokát eredményez.

A lúdtalp okai és kezelése

Szintén a hirtelen növekedéssel és a súlygyarapodással összefüggő jelenség a lúdtalp kialakulása. Lúdtalp formálódhat a genetikai hajlam vagy a nem megfelelő gyerekcipők viselésével is.

A lábunk optimális megtámasztása kulcskérdés a lúdtalp esetén. A talpunkra képzeljünk egy olyan háromszöget, amelyet a harántboltozat és a hosszanti boltozat összekötéséből kapunk. A kis lábujj és a nagy lábujj közötti vonal a harántboltozaté, míg a kislábujj-sarokcsont és nagylábujj-sarokcsont vonal a hosszanti boltozat. Ha a harántboltozat süllyedése, ívessége hiányzik, akkor beszélünk lúdtalpról.

A legtöbb gyerek esetében az állapot nem kóros, megfelelő kezeléssel, életmóddal javítható a talp boltozata. Sokat tehetünk gyermekünk egészsége érdekében, ha megfelelő cipőt választunk. Minőségi, bőséges gyerekcipő és gyerekszandál választék érhető el a Lurkócipő kínálatában.

Az elhanyagolt és kezeletlen lúdtalp könnyen merev lúdtalppá válhat. Ha ez az állapot kialakult, sokszor csak műtéti segítséggel gyógyítható az egészségügyi probléma.

A bokasüllyedéstől az ajánlott gyerekcipőkig

Hátulnézetből vizsgálva, ha a boka befelé vagy kifelé dől, bokasüllyedésről beszélünk. A lábtartó szalagok megnyúlása okozza a jelenséget. A szemmel látható tünetek mellett a bokasüllyedést talpfájás, ízületi fájdalmak is kísérhetik és lúdtalpat eredményezhet.

Ha a szakember már felállította a gyermek diagnózisát, a kezeléshez gyakran a megfelelő gyerekcipő kiválasztása is elegendő. Enyhébb esetben úgynevezett egyenesléptető alkalmazása, bokasüllyedésnél pedig supinált szandál az ajánlott.

Gyerekcipő, gyerekszandál évszakhoz illően

A jó gyerekcipő kiválasztása a gyerekek gyors növekedése mellett nem egyszeri feladat, évszakról évszakra visszatérő procedúra. Akár kis cipőről, bakancsról vagy gyerekszandálról van szó, az esztétikai igények mellett vegyünk figyelembe az egészségügyi szempontokat is. A megfelelő járás kialakítása fontos az élethosszig tartó egészség megőrzésében.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Béta együttható

Break

Exkluzív break

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés
2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!