mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kandikó József
Dr. Kandikó József
Edutus Főiskola
Főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Aki könyvet olvas, tovább él! (x)
2021-09-23 09:25 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Nem viccelünk, kutatások bizonyítják a fentebbi tényt. Aki minden nap legalább fél órát olvas, már jócskán hozzátesz nem csak az élettartamához, de az életminőségéhez is.

Számtalan könyv kerülhet a kezünkbe, a következő állítások azonban mindegyik könyvre igazak: növelik az empátiánkat, fejlesztik a személyiségünket, bővítik a szókincsünket, javítják a memóriánkat.

Az UDOOR kádajtó csapata számos érvet szedett össze többek között a kádban olvasás mellett is! Te is kíváncsi vagy?

Ha olvasol, csomagolás nélkül utazhatsz

Azt mondják, aki olvas, az nem csak egy életet élhet meg. Ezt tudományosan is alátámasztották már, mivel az agyban valóban lenyomatot hagynak azok az élettörténetek, melyekkel a könyvek lapjain találkozunk.

Semmi más nem képes olyan szinten kiragadni minket a saját világunkból, mint a könyvolvasás: egy bögre tea, egy kényelmes fotel vagy egy kádajtós fürdőkád, egy lebilincselő regény, és máris illanak az órák, fogynak az oldalak.

Sajnos azonban Magyarországon a felnőtt lakosság legnagyobb százaléka szinte egyáltalán nem olvas könyvet, hanem inkább a közösségi média felületein görgetve olvas bele cikkekbe. Ez azontúl, hogy az agyunknak fárasztó, nem is ér sokat, hiszen csupán felületesen futjuk át a sztorikat.

Ha igazán küzdeni szeretnél az időskori demencia ellen, akkor építsd be az életedbe a könyvolvasást.

Nem magányos tevékenység

A nyugdíjaskorra és az időskorra nagyon is jellemző magányosság elleni harc egyik fő fegyvere lehet a könyv és az olvasás. A káprázatos életutak, a kedves történetek, a tudományos-fantasztikus világok szereplői igen gyorsan társainkká válnak az olvasás ideje alatt, és hol velük örülünk, hol aggódunk értük, hol pedig dühöngünk egy-egy lépésük miatt. Bárhogy is érezzük, egy jó könyv esetében nem is várjuk, hogy vége legyen, közben pedig égünk a vágytól, hogy megtudjuk, mi lesz a vége! Ennyi érzelem mellett ki tudna unatkozni?

Sokan érvelnek a könyvek ellen azzal, hogy manapság a könyveknek igen borsos áruk van, de ez se szegje kedved! Minden városban, sőt falvakban is vannak fantasztikus könyvtárak, ahol ingyenes tagságival egyszerre akár tíz könyvet is hazavihetünk magunkkal, csak győzzük hazacipelni!

Sőt, ha szerencsés vagy, a városodban működik könyvklub is, ahol minden hónapban egy közös könyvet olvashattok el és beszélhettek át. Így nem csak új embereket ismerhetsz meg, de még jobban elmélyedhetsz egy-egy lebilincselő történetben.

Közeleg az ősz, majd nemsokára ránk törnek a hideg téli napok. El tudsz képzelni annál jobbat, hogy könyveket falj akár a kedvenc foteledben, akár a fürdőkádban? Ahhoz, hogy a kádban se érjen baleset, tedd a kádadat biztonságossá az UDOOR fürdőkádajtóval, és mehet is a könyvmaraton!

Csupa előny és jótékony hatás

Látod, mennyi pozitívumot hoztunk neked? Ellenérvet viszont egyet sem! Te se azon gondolkozz hát, hogy hogyan tudnál megcáfolni minket, hanem kezdj el könyveket gyűjteni az elolvasandó könyveid listájára, és irány a könyvesbolt vagy a könyvtár!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!