mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Mandalina Rita
Madalina Rita
Flow PR
újmédia stratéga, vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Gombelemek csomagban, hogy jól járj (x)
2021-10-18 10:10 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Gombelemcsomagok? Bizonyára nemegyszer szükséged volt már gombelemre, ha máshoz nem, egy karórához, távirányítóhoz, konyhai mérleghez, a gyereknek a Nintendo Gameboy-hoz.

Bosszantó, amikor nincs kéznél a megfelelő típusú gombelem, és nem működtethető az elemes kütyü.

Mi a gombelem, mihez használhatod?

Az elemek elektrokémiai áramforrások, lényegük a készülékek energiával való ellátása. A legalapvetőbb az egyszer használatos, nem tölthető elem, azon belül is az alkáli elemek. Azonban manapság már a legtöbb elemtípusban, így a gombelemek között is léteznek tölthető elemek.

Gombelemeket elsősorban prémiumminőségű eszközök távirányítóiban, gyógyászati eszközökben (vérnyomásmérő, hallókészülék, TENS készülék, stb.), fényképezőgépekben, számológépekben, karórákban használnak. Cseréjük általában otthon, saját kezűleg megoldható, azonban minőségi karórákban inkább órás által ajánlott elvégeztetni a cserét a garancia miatt.

A 18650-Akku.hu gombelemei széles típusválsztékban és technológiával kaphatóak, egyaránt megtalálsz köztük egyszer használatosakat és tölthetőeket.

Az elemek, ezek a mini energiatároló egységek ma már a mindennapjaink részét képezik. Kezdetben alkáli elemek szolgáltattak elegendő energiát a walkmanekhez, hordozható magnókhoz, kvarcjátékokhoz, majd a technológia fejlődésével eljutottunk a lítium elemekig, amelyek már a high tech eszközök működtetéséhez is elegendő, tartós energiaforrások.

Gombelemcsomagok

A gombelemek lapos oldala a pozitív, az enyhén domború a negatív pólus. Az elemen ezt jelölik, így használatuk egyszerű.

A gombelemeknél is, akárcsak az egyéb típusoknál, az eszköz működtetése érdekében nagyon fontos a pólusok megfelelő használata.

Az egyéb elemtípusokhoz hasonlóan a gombelemeket is többfajta méretben és típusban hozzák forgalomba, így ügyelj az üzemeltetni kívánt készülékhez megfelelő darab kiválasztására, mivel más fajtával nem működnek.

Az, hogy melyik technológiával készült típust vásárolod, elsősorban a felhasználási szokásaid határozzák meg. A leghosszabb élettartamú a Li-on technológiával készült gombelem, egy minőségi gyártó ilyen típusú eleme akár 11x hosszabb ideig bírja, mint az alkáli elemek.

A speciális ezüst-oxid gombelemeket kifejezetten a karórákhoz fejlesztették ki, hosszú és hatékony áramellátást biztosítanak.

Már a gombelemek közt is kaphatóak akkumulátorral működő, tölthető típusok, így amennyiben környezettudatos vagy, ezt válaszd.

Mindegyik típus kapható csomagban is, így ha ezt vásárolod, nem érhet váratlan helyzet, mindig lesz utánpótlásod. Vásárolj gombelemcsomagokat, spórolj, ugyanis ezek árban is kedvezőbbek, mint az egyes csomagolású változataik.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!